У Вінниці триває капітальний ремонт перехрестя проспекту Юності та вулиці Пирогова, який розпочався на початку вересня. По завершенню робіт воно стане ширшим, матиме парковку майже на чотири десятки автомобілів, оновлені тротуари та велодоріжку. Також в цьому районі до грудня заплановано оновити вуличне освітлення, яке включатиме більше сотні світлодіодних світильників.

Останнім часом у Вінниці більшає туристів, яких цікавлять визначні місця міста. Серед них – і музей-садиба М.Пирогова. У зв’язку з інтенсивністю руху транспорту на перехресті біля музею виникла необхідність розширення проїжджої частини та реорганізації дорожнього руху.

8 вересня розпочато капітальний ремонт перехрестя проспекту Юності та вулиці Пирогова. Цей проект включає асфальтування майже 10 тис. квадратних метрів дорожнього полотна, демонтаж старих та встановлення нових бордюрів, облаштування трьох острівців безпеки, розворотного кола, двох нових зупинок громадського транспорту з тактильною плиткою, перенесення колодязів зливової каналізації поза межі проїжджої частини. Також біля музею буде зроблено стоянку на 39 одиниць транспорту для зручності паркування відвідувачів на автівках та екскурсійних автобусах. Наразі вже виконано 55% запланованих робіт.

Біля музею-садиби М.Пирогова капітально ремонтують перехрестя та облаштовують парковку для туристів

Біля музею-садиби М.Пирогова капітально ремонтують перехрестя та облаштовують парковку для туристів

Міський голова Сергій Моргунов, який приїздив сьогодні на будівництво, зазначив, що цей проект в планах міської влади досить давно, але через недостатню кількість фінансового ресурсу його кілька років відкладали. «Вперше цей проект ми розглядали ще в 2011 році, коли міським головою був Володимир Гройсман, але тоді через брак коштів ми не могли приступити до виконання робіт. Сьогодні в рамках децентралізації такі можливості з'явилися, і ми розпочали цю реконструкцію. Тут достатньо складна автомобільна розв'язка. Тому для того, щоб впорядкувати рух транспорту - це потрібно було зробити. До садиби Пирогова з кожним роком приїжджає все більше і більше відвідувачів. У вихідні в часи пік немає місця для зупинки автобусів та приватного транспорту. Тому ми сьогодні наводимо тут лад. Для великих автобусів буде зроблено 13 або 14 паркомісць, для приватного транспорту – 26».

Біля музею-садиби М.Пирогова капітально ремонтують перехрестя та облаштовують парковку для туристів

За дорученням мера до впорядкування перехрестя підійшли комплексно. Окрім капітального ремонту дорожнього покриття з парковкою та розворотним колом, було розроблено ще два проекти: по ремонту зовнішнього освітлення цього мікрорайону та капітальному ремонту тротуарів з обох сторін по просп.Юності від вул. А.Первозванного (колишня Стахурського) до вул. Пирогова з облаштуванням велодоріжок. Обидва проекти теж зараз в роботі, їх завершать в грудні. Тут буде встановлено 58 нових металевих опор з 106 вуличними світлодіодними ліхтарями.

Біля музею-садиби М.Пирогова капітально ремонтують перехрестя та облаштовують парковку для туристів

Після закінчення всіх ремонтних робіт на перехресті встановлять нові дорожні знаки та зроблять відповідну розмітку.



Переглядів: 5810
Поширень: 0