Після перейменування у Вінниці вулиць, провулків, тупиків та проїздів, які потрапляли під дію законодавства про декомунізацію, робоча група почала напрацьовувати рекомендації щодо нових назв вулиць, які повторюють вже існуючі у місті. Дубляж пов'язаний із приєднанням до території міста вулиць навколишніх сіл. При напрацюванні рекомендацій робоча група враховуватиме і думку мешканців. Власні пропозиції можна надсилати на електронну пошту [email protected].

В кінці минулого року відповідно до Закону України «Про засудження тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» у Вінниці було перейменовано 135 вулиць, провулків та тупиків. Винесенню рішення про перейменування на сесію передувало широке громадське обговорення, збір пропозицій від мешканців та громадські слухання.

Практично всі пропозиції робочої групи під час громадських слухань громадою були підтримані. Але було і дві пропозиції від самих мешканців: назвати вулицю Тарногродського ім’ям вінницького кіборга Сергія Зулінського та вулицю Стахурського перейменувати на Андрія Первозванного, за які присутні віддали більшість голосів. По трьох позиціях перед голосуванням виникала дискусія, тому робочою групою було вирішено додатково вивчити громадську думку і перейменування цих вулиць провести разом з тими, які потребують цього в зв’язку із дублюваннями вже існуючих топонімів у місті. Це стосується вулиць та провулків, що через розширення меж міста за рахунок територій навколишніх сіл, примкнули минулого року до території міста. Загалом таких топонімів більше сорока.

Розпочато збір пропозицій від вінничан щодо нових назв вулиць, які увійшли в «другу хвилю» перейменувань

Протягом місяця робоча група разом з департаментом архітектури, містобудування та кадастру міської ради, що напрацьовує рекомендації щодо перейменування вулиць, підготувала перелік топонімів, які потрібно перейменувати на прилеглих територіях. Також спеціалісти відпрацювали можливі нові назви. Із рекомендаціями можна ознайомитися у прикріплених нижче файлах

Голова робочої групи Андрій Рева, зазначає, що це лише пропозиції, в подальшому мешканці цих вулиць можуть пропонувати власну назву. Якщо по конкретній вулиці пропозицій не буде, то на розгляд депутатів міської ради буде подано назву, яку пропонує робоча група. Отож, протягом місяця (до 15 березня) триватиме збір обґрунтованих пропозицій від городян на електронну пошту [email protected]. Після збору та опрацювання звернень від населення відбудуться повторні громадські слухання. І вже за їх результатами перелік вулиць з новими назвами буде подано на розгляд депутатів міської ради. Цей проект рішення планується винести на сесію, яка відбудеться наприкінці березня.



Переглядів: 4289
Поширень: 0