Сьогодні з державного підприємства «45-й експериментальний механічний завод» в зону АТО рушили три бронетранспортери та модульний блокпост. Стару бронетехніку було повністю модернізовано та обладнано захисними решітками. Експериментальна ж модель блокпоста, розроблена та виготовлена працівниками підприємства, після апробації військовими і усунення недоліків, можливо, набуде серійного виробництва.

На сьогоднішній день у держпідприємства «45-й завод» на модернізації знаходиться майже 1,5 десятки бронетехніки. 3 січня в зону АТО для потреб Національної гвардії рушили вже відремонтовані силами підприємства три одиниці БТР. Цим бронетранспортерам майже 40 років, але за словами директора заводу Миколи Чумака, після проведення повного комплексу ремонтних робіт, слугуватимуть вони військовим ще довго.

На Схід України рушили три БТРи, модернізовані вінницьким «45-м заводом»​

«В машинах капітально відремонтовані силові установки та двигуни, ходова частина. На кожен бронетранспортер встановлюється захисна решітка. Їх монтуємо при підтримці міської влади та зокрема в.о. міського голови Сергія Моргунова. Депутати міської ради взяли на себе ініціативу та зобов’язання щодо фінансування 35 тис. грн. для конструкцій решіток, все інше робиться за кошти підприємства. Повна ж вартість кожної - близько 60 тис. грн., - розповідає Микола Чумак. - Також ми внесли пропозицію при модернізації такої техніки замінити морально застарілі двигуни, а це ГАЗ-66, на Mercedes або Volvo. Така розробка у нас є і тільки ми отримаємо добро, то можемо її реалізувати. У нас є попередня домовленість з міською владою, знайти кошти і спільно зробити модернізацію однієї такої машини».

На Схід України рушили три БТРи, модернізовані вінницьким «45-м заводом»​

Також на Схід сьогодні відправлено і експериментальний модульний блокпост. Його креслення було зроблено колишнім працівником підприємства і після обговорення з військовими зроблено одну пробну одиницю. Микола Чумак зазначає, що якщо блокпост обвалити мішками з піском, то він витримає всі удари, окрім важкого озброєння, а якщо вкопати - то і важкого: «Хочемо, щоб наші військові адаптували його до тих проблем, які є, а потім ми, з урахуванням їх побажань, продовжимо виготовлення».

На Схід України рушили три БТРи, модернізовані вінницьким «45-м заводом»​

«Ідея була така, щоб його зробити зручним для людей і в максимально короткий термін. Після апробації будемо виходити з пропозицією до нашого командування, міської та обласної влади з проханням продовжити виробництво, бо вони дуже потрібні, адже люди на блокпостах живуть в бліндажах», - каже командир полку Нацгвардії Вінниці Василь Чумак. Захисний модуль для військовослужбовців утеплено мінватою, обладнано автономним опаленням та відеоспостереженням, щоб військові всередині могли наглядали, що відбувається навколо блокпосту. Місце його розміщення поки ще вирішується.

Сам блокпост розрахований на перебування 8 військових. Працівники підприємства також укомплектували його теплим одягом та взуттям на таку кількість особового складу.



Переглядів: 5968
Поширень: 0