Вінниця претендує на статус туристичної столиці Центрального регіону України. В минулому році до міста завітало близько півмільйона туристів. В цьому році Подільський туристично-інформаційний центр провів майже 20 презентацій туристичного потенціалу Подільського краю в сусідніх областях, сусідніх країнах та столиці. Ми очікуємо, що в 2013 році кількість туристів, що відвідають місто зросте до 600 тисяч. Це досить значні надходження коштів в туристичну інфраструктуру міста, нові робочі місця, підвищення інвестиційної привабливості Вінниці.

Для обслуговування туристів протягом року у Вінниці підготовлено майже сто екскурсоводів, туристичних агентів, стюардес-екскурсоводів. Над їх підготовкою працювали майже всі навчальні заклади міста. З’являються все нові і нові люди, які прагнуть надавати туристам екскурсійні послуги. Але, на жаль, іноді трапляється, що якість послуг не відповідає сучасним вимогам сервісу і бажань туристів.

До речі, для нового туристичного сезону Відділ молоді та туризму спільно з Школою стюардес-екскурсоводів та дизайн-студією RA підготували нову літню форму для екскурсоводів, що будуть працювати в літній туристичний сезон у Вінниці.

нова літня форма для екскурсоводів

Виконком міської ради надає змогу кожному, хто прагне надавати екскурсійні послуги, презентувати свої напрацювання, засвідчити достатній рівень підготовки і цікавість авторських екскурсій. Для цього на добровільних засадах претенденти подають відповідну заяву до відділу молоді і туризму, ми призначаємо презентацію. Претенденти презентують авторський портфель екскурсовода і колегіально визначаємо рівень довіри до екскурсовода і видаємо відповідний сертифікат.

Будуть вітатися: базова профільна освіта, досвід роботи з екскурсантами, наявність авторського портфелю екскурсовода та костюмованих екскурсій.

Сертифікат не є обов’язковим. Підтверджуватиметься відповідним бейджем, нагрудним знаком з символікою Вінниці. Фахівці, які отримали Сертифікат муніципальної довіри, матимуть змогу розмістити свої пропозиції на сайтах Туристичної афіші міста, сайтах Подільського туристичного центру. Їхні резюме і пропозиції будуть в першу чергу пропонуватись в якості екскурсійного обслуговування у Вінниці.

Всі бажаючі можуть надсилати свої резюме на електронну адресу: [email protected].

Нагадаймо, що 27 квітня вінничани зможуть завітати на відкриття світломузичного фонтану Рошен, який є "родзинкою" міста Вінниці.



Переглядів: 6534
Поширень: 0