26 квітня на території лісового масиву поблизу села Лаврівка Вінницького району співробітники Територіального управління МНС у Вінницькій області спільно з працівниками обласного управління лісового та мисливського господарства провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі.

Під час навчань учасники обговорили важливі питання протипожежного захисту лісів у літній період.

Практично були відпрацьовані плани залучення сил на випадок надзвичайної ситуації і способи взаємодії підрозділів МНС та лісової пожежної охорони у разі виникнення пожежі.

Рятувальники продемонстрували можливості пожежної техніки та обладнання. Працівники лісового господарства за допомогою спеціального обладнання провели показові тактико-спеціальні навчання з гасіння лісової пожежі із залученням пожежної техніки. За допомогою трактора створювалися мінералізовані смуги на шляху розповсюдження пожежі. 

Працівниками лісгоспу проводилися захльостування вогню, закидання підстилки, що горить, землею.

Навчання пройшли під керівництвом заступника начальника Територіального управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту Юрія Терентьєва та завідувача сектору охорони захисту лісу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Івана Попадюка. 

Підводячи підсумки, вони зазначили високий рівень взаємодії між аварійними службами та підрозділами лісового господарства.



Переглядів: 3966
Поширень: 0