Апарати для підтримки дихання передала група компаній KNESS міській клінічній лікарні №1

Сьогодні, 13 травня, представники компанії «Подільський Енергоконсалтинг» (група компаній KNESS) у рамках ініціативи «СтопВірус» передали для Вінницької міської клінічної лікарні №1 апарат для штучної вентиляції легень та два апарати для неінвазивної кисневої терапії. Обладнання використовуватимуть у відділенні реанімації та анестезіології та в інфекційному відділені.  

Група компаній KNESS - одна із перших серед тих, що відгукнулись на заклик допомогти у боротьбі з всесвітньої пандемією. Колектив «Подільського Енергоконсалтингу» (група компаній KNESS) долучилися до ініціативи Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова «СтопВірус», яка об’єднала вінничан та соціально відповідальний бізнес. Компанія вирішила придбати для лікарні необхідне обладнання. 

«Компанія KNESS придбала три апарати для лікарні. Сама доставка цих апаратів зайняла десь близько шести тижнів, і коли-небудь я розповім, який це був непростий процес. Медики можуть користуватися цими апаратами, нехай люди живуть і будуть здорові – це єдине, що нас мотивує.  Ініціатива «СтопВірус» - це загальна ініціатива, і якщо ви свідомі того, що маєте допомагати тим, хто цього потребує, то кожен може допомогти тим, чим може», - зазначив генеральний директор групи компаній KNESS Сергій Шакалов

Минулого тижня до міської клінічної лікарні №1 передали шість сучасних апаратів штучної вентиляції легень  Ці апарати встановили в «інфекційній» реанімації для хворих на COVID-19, яку розгорнули  додатково на базі операційного блоку.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що вінничани можуть пишатися своїм містом, адже громада єдина у вирішенні будь-яких проблем і будь-яких викликів. А  також закликав вінничан дотримуватися правил карантину та берегти своє здоров’я. 

«Минулого тижня ми змогли забезпечити додатково шістьма апаратами ШВЛ міську клінічну лікарню №1. До початку епідемії коронавірусної інфекції у нас було 54 таких апарати по всіх медичних закладах міста. Це один із найкращих показників по обласних центрах України. Ми прийняли рішення, що необхідно закупити ще 20 апаратів. З них сім уже поставлено. Дякую групі компанії  KNESS і безпосередньо Сергію Шакалову, що він відгукнувся і підтримав ініціативу «СтопВірус». Вони своїми силами доставляли ці апарати з  Китаю.  Дай Бог, щоб цього було достатньо, адже ми маємо розуміти, що на осінь може бути друга хвиля. На жаль, у нас збільшилася кількість хворих на СOVID-19. На разі у лікарні є двоє важких хворих. Ми маємо дбати про свою безпеку, адже бачимо, що коли пішли послаблення по карантину - люди починають ходити без масок, не дотримуються соціальної дистанції, і не досить відповідально до цього ставляться. Дуже важливо, щоб ми не поверталися до середини березня 2020 року, а планомірно виходили з цього карантину», - сказав Сергій Моргунов.   

Завідуючий відділенням реанімації міської клінічної лікарні № 1 Ігор Пахно розповів, як ці апарати допомагають хворим із пневмоніями. 2  апарати неінвазивної високопоточної кисневої терапії розташують в інфекційному відділенні, до якого нещодавно проведи кисневу магістраль. Вони дозволяють підтримувати дихальну систему пацієнта до переведення на штучну вентиляцію легень. Апарати легкі у користуванні, з ними може працювати персонал і без спеціалізації по роботі з ШВЛ.

Інший прилад - апарат ШВЛ  SV300 виробництва компанії Mindray має повний набір режимів вентиляції, розширений контролем життєво важливих функцій пацієнта і можливість використання при транспортуванні. 

«Апарат для штучної вентиляції легень - хорошої, відомої китайської фірми, яка експортує їх давно. Апарат має усі необхідні режими вентиляції, які необхідні для хворого з коронавірусом, коли хвороба заходить в таку стадію, що ніякі ліки не допомагають, а тільки потрібна допомога апарата. Поки людина буде на цьому апараті, доти буде жити – ми виграємо час. За цей час у людини виробиться імунітет до вірусу і запалення вірусне в легенях минеться, тоді помаленьку ми зменшуємо режими вентиляції, і людина переходить на самостійне дихання. Для цього потрібно тиждень-два. Без такого апарату людина проживе кілька годин. Ми бачимо приклади інших країн, коли у лікарні надходили навали хворих з коронавірусом. Хочеться, щоб у нас не було такого сценарію, і ми змогли надати усю необхідну допомогу кожному пацієнту», - наголосив Ігор Пахно.

Також він зазначив, що уже 4 медики інших закладів виявили бажання працювати у відділені та допомагати хворим на коронавірус. Це – працівники кардіоцентру та лікарні швидкої медичної допомоги. 




Переглядів: 4270
Поширень: 1

Останні новини