Ін’єкції від шкідників: вінницькі каштани лікують від молі та п'ядуна

У Вінниці фахівці КП «Вінницязеленбуд» роблять спеціальні уколи в стовбури каштанів, щоб знищити міль. Про те, як лікують дерева у нашому місті, розповіли на фейсбук-сторінці підприємства.

В деревах робляться отвори, в які вводиться препарат. Він пригнічує розвиток яєць молі, поступово розходиться по дереву, потрапляє в тканину листя, роблячи їх неїстівними й дає ефективну дію проти лускокрилих шкідників.

«Шкідники живуть і харчуються всередині листя, що призводить до знищення листяного покриву дерев і завдає їм істотної шкоди. Пошкоджені крони не забезпечують дереву накопичення поживних елементів, дерева слабо розпускаються навесні, окремі гілки висихають, зелені насадження гинуть. На сьогодні, єдиний ефективний спосіб захисту каштанів від шкідника — це ін'єкції в стовбур дерева біологічного препарату Актарофіт Е18, призначеного для захисту від лускокрилих шкідників: совки, молі, листовійки, п'ядуна, білявки та інших», - йдеться в публікації.

Перевага цього методу — безпека для людей, тварин і для самої рослини.

«З подібною проблемою стикаються практично всюди в Україні, починаючи з 90-х років минулого століття. Масове ураження каштанів лускокрилими шкідниками відбувається і в інших країнах Європи», - зазначають комунальники.

Після виконання процедури отвір закривають спеціальним складом і використовують в наступному етапі. Нові отвори не свердлять.



Переглядів: 3693
Поширень: 0

Останні новини