Через карантин спростили процедуру призначення субсидій та порядок їх надання тим, хто втратив роботу

15 квітня, заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна зупинилась на  питанні призначення населенню житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

«Хочу наголосити, що Урядом запроваджено кілька додаткових компенсацій витрат на оплату комунальних послуг отримувачам житлових субсидій на період карантину,- зазначила посадовиця.- Так, збільшено на 50 відсотків соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв’язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і, відповідно, зростає споживання цих послуг».

Наталя Заболотна також повідомила про спрощення процедури призначення (в тому числі, на наступний період) та виплати у грошовій формі субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

«Цей процес відбуватиметься автоматично, без зайвих бюрократичних процедур. Крім того, спрощено порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином та стали на облік як безробітні. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати»,- зауважила заступниця голови ОДА.

Наталя Заболотна окремо акцентувала увагу на тому, що за ініціативи Міністерства соціальної політики, базовий відсоток плати за комунальні послуги не буде збільшений з 1 травня 2020 року: «Тож базовий відсоток плати за комунальні послуги залишається 15 %, саме так, як сьогодні нараховується субсидія, а не 20%, як планувалось з 1 травня».

Автоматичному перепризначенню по Вінницькій області підпадатимуть 165 тис. домогосподарств.




Переглядів: 2668
Поширень: 0

Останні новини