«П’ятачки» на прогулянці: «свинячий» позитив під час карантину

Напевно кожна мама, яка убезпечує своє чадо від вірусу, дотримується карантину. Єдиний вихід — одягати маски та іти до лісу, де немає інших людей. Втім, будьте обережні: за таким сценарієм вигулюють свої дітлахів і дикі звірі.

Відео прогулянки виводків симпатяг-смугастиків разом із мамами-льошками виклали на своїй сторінці Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Вони потрапили під приціл камер тульчинських лісівників «Лісові хрюші зовсім не налякалися присутності людини, щобільше, пройшли собі спокійно у своїх справах, поки лісівники їх знімали на камеру мобільного», - йдеться в публікації.

На відео – тварини не у вольєрі, а у природному середовищі. І хоч дикі тварини досить спокійно реагують на присутність людини у лісі, лісівники Вінниччини наголошують, що задля безпеки людини не слід наближатися занадто близько або чіпати тварин. Все-таки вони – дикі!

«Зимовий перепис» диких мисливських тварин у мисливських угіддях держпідприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства нарахував майже півтори тисячі диких кабанів. Для порівняння — у 2017 р. їх було 1258.

«Це дуже важливо, адже кілька років тому ці тварини, «рідні» для подільських лісів, практично зникли через масову загибель від епідемії африканської чуми свиней. Нині, завдяки виконанню ряду санітарних та біотехнічних заходів лісівниками держлісгоспів, поступово чисельність кабана збільшується», - пояснюють лісівники.

Так, для збереження місцевої фауни, біологічного різноманіття та збільшення кількості диких поросят, для «п’ятачків» заготовляють корми, встановлюють годівниці, солонці, споруджують та доглядають водопої.



Переглядів: 3423
Поширень: 2

Останні новини