У Вінниці дитячі майданчики огороджують спеціальною стрічкою та починають дезінфікувати сміттєві баки

Для стримування поширення коронавірусу у Вінниці посилюється робота на прибудинкових територіях. Зокрема, розпочинають дезінфікувати сміттєві баки. Продовжують забезпечувати управлінські компанії та ОСББ засобами для приготування дезрозчинів. Багато вінничани самостійно підключаються до роботи, аби утримувати свої під’їзди в чистоті.

З шостого квітня в силу вступила Постанова Кабміну №211, яка посилює правила карантинних заходів по всій території держави. Зокрема, забороняється відвідувати спортивні та дитячі майданчики. Щоб нагадувати мешканцям про обмеження, у Вінниці розпочали огороджувати такі місця стрічкою. 

З 24 березня у Вінниці почали санітарну обробку вулиць міста. Далі приступили до обробки міських площ та алей. З початку цього тижня  у місті почали обробляти також контейнери для збору сміття.

«Уже не перший тиждень ми проводимо санітарну обробку доріг, зупинок громадського транспорту, площ, парків, скверів, проспектів з алеями. Днями ми уже розпочали дезінфікувати сміттєві баки. Після того, як забирають сміття, спеціальна машина проводить обробку баків дезрозчином. Такі роботи ми проводимо щоденно. Хочу зазначити, що дезінфекцію самого майданчика мають здійснювати балансоутримувачі», - повідомив начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський

Також починаючи з 19 березня, голови ОСББ та управляючі компанії міста вже отримали безкоштовно 93 790 таблеток дезінфікуючого засобу «Санідез». Їх придбав департамент житлового господарства міської ради за кошти міського бюджету.  Спеціальними розчином обробляють під’їзди, вхідні двері, сходинкові поручні, кабіни ліфтів.

«Ми вже роздали 93 790 таблеток дезінфікуючого засобу «Санідез». Найближчими днями очікуємо ще на поставку 15 000, аби роздати їх тим управляючим компаніям та ОСББ, які їх ще не отримували. Наразі формуємо списки таких. Частина ОСББ вже забезпечені таблетками до кінця карантину, тобто до 24 квітня. Також ми дезінфікуємо дитячі майданчики, але з шостого квітня їх відвідувати заборонено Постановою Уряду», - розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.  

Дезінфекція проводиться ОСББ та управлінськими компаніями, а тому інформацію про виконання цих робіт люди можуть дізнатися у голови ОСББ, в уповноваженого по будинку або в обраній співвласниками управлінській компанії. Наразі формуються списки для отримання деззасобу тими, хто ще не звертався. Щоб отримати деззасіб, потрібно звернутися до Ресурсного центру підтримки ОСББ м. Вінниці, або ж до департаменту житлового господарства за номером тел.  59-52-19 .




Переглядів: 3060
Поширень: 0

Останні новини