Містян, які стали «заручниками» карантину, продовжують забезпечувати гарячими обідами

Понад 100 гарячих обідів для нужденних приготували та розвезли вінницькі волонтери. Приготування та доставку безкоштовних страв для одиноких пенсіонерів та людей з інвалідністю, а також матусь, які не можуть залишити своїх діток дома самих, розгорнула вінницька родина спільно з вінницькими волонтерами. Ініціативу активістів підтримали й інші небайдужі вінничани.

Комплексні обіди готує команда Надії Кузнєцової та Тетяни Власюк.

Цього разу волонтерки приготували 50 літрів гречаного супу з фрикадельками – на перше, 27 кілограмів олів’є – на друге. А ще в меню – картопляне пюре з котлетами. До проднабору, крім гарячих обідів, поклали пастеризоване молоко, випічку та захисну масочку на обличчя.

Усі інгредієнти - привозять небайдужі вінничани, які об’єднались у спільну групу «Надія Смакота. Допомагаємо разом». До неї ввійшли десятки містян, які допомагають коштами, закупкою та приготуванням їжі та її доставкою.

«Велика подяка всім хто допоміг з продуктами: інгредієнти та одноразовий посуд, який розходиться за секунду, приносили та передавали небайдужі вінничани. Тож, якщо ви знаєте людей, які потребують нашої допомоги, розкажіть про це нам. Але велике прохання: не зловживати добром людей. Адже є ті, хто просто хоче безкоштовного обіду, втім може ним забезпечити себе сам. Були випадки, коли нас просто використовували. Пам’ятайте: у Вінниці живуть нужденні бабусі і дідусі, які живуть, бідуючи, і їм дуже потрібний цей пайочок», - розповідає Надія Кузнєцова (Смакота).

Це вже третій виїзд волонтерів за тиждень. Кількість охочих отримати безкоштовні обіди, зросла вдвічі. Цього разу роздали 140 пайків.

«До нас за тиждень долучилось дуже багато вінничан: нам допомагають продуктами, грошима. Нам ящиками привозять домашню випічку. Вінничанки шиють та надають для нужденних людей маски. Люди й самі почали готували обіди та передавати нами. До прикладу, ресторація «Вітава» привезли вже розфасований плов з салатом та борщик. Дякуємо тим водіям, які самі заправляють свої машини, розвозить їжу нашим підопічним, зокрема, «Дорожному контролю Вінниці». Вони отримують рознарядку та маршрут. Самі роздають з рук в руки. Все стерильно!», - каже Тетяна Власюк.

А щоб волонтери могли забезпечити якомога більше нужденних такими гарячими обідами, вони запрошують вінничан підтримувати їх ініціативу. 



Переглядів: 3596
Поширень: 0

Останні новини