В. Зайцева: «Потрібно самоізолюватись та виходити з дому тільки в разі нагальної потреби»

Головний державний санітарний лікар Вінницької області Валентина Зайцева звернулася до вінничан з наполегливим проханням дотримуватися самоізоляції. А також нагадала про елементарні правила особистої гігієни, які знижують ризик інфікуватися коронавірусом. 

Валентина Зайцева закликає вінничан на період карантину обмежити всі контакти, навіть в колі найближчих друзів, відкласти будь-які святкування. Дотримання самоізоляції та правил карантину – це турбота про себе та своїх близьких. 

«Під час карантину через спалах COVID-19 кожен з нас потенційно може інфікуватись. Тому щоразу виходячи з дому пам’ятайте  - ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й інших людей, особливо своїх рідних і близьких. В даний час потрібно самоізолюватись та виходити з дому тільки в разі нагальної потреби. Переконливо прошу максимально зменшити виїзди за межі населених пунктів та користування громадським транспортом. Пам’ятайте: залишаючись вдома, ви знижуєте ризик зараження себе та своїх близьких. Вірю у відповідальне ставлення вінничан до серйозності проблеми», - зазначила головний державний санітарний лікар Вінницької області, директорка Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Зайцева

І нагадала заходи профілактики, які можуть знизити ризик захворюванню на COVID-19:

Мийте руки з милом протягом 30 секунд  або використовуйте дезінфікуючий засіб для рук на спиртовій основі, котрий містить понад 60% спирту. Робіть це щоразу, коли повертаєтеся додому; Уникайте близьких контактів. Дотримуйтесь дистанції не менше 1,5  метрів від оточуючих;  Не торкайтеся руками до очей, носа та рота; Використовуйте дезінфікуючі серветки та одноразові рукавички  в магазинах, коли вони є в наявності; Мийте поверхні із засобами дезінфекції; Використовуйте маску під час перебування на вулиці та всередині приміщень, де знаходяться інші люди; У випадку підозри на захворювання негайно телефонуйте до сімейного лікаря. Говоріть лікарям тільки правду, не приховуючи жодної інформації. Пам’ятайте, що своєчасне звернення до лікаря рятує життя.

Нагадуємо, що 25 березня Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України терміном на 30 днів – до 24 квітня 2020 року .




Переглядів: 2855
Поширень: 2

Останні новини