У Вінниці підсумували результати щорічного благодійного марафону «Жінка Вінниччини»

Проєкт проходить у місті 5-й рік поспіль. Відзначають жінок, які досягли значних успіхів у професійній діяльності або у соціальній сфері та зробили вагомий внесок у розвиток Вінниччини. Щоправда, цьогоріч, через карантин, урочистості скасовували. Втім, головну мету проєкту вдалось здійснити.

Під час конкурсу збирали кошти на операцію головній героїні «Жінки Вінниччини 2020» Вікторії Давискибі. Талановита юна вінничанка мріє про сцену: дівчина володіє вокалом та майструє з бісеру. Єдине, що не дає 15-річній дівчині жити повноцінно – це вроджена хвороба. Вона не може ходити без допомоги сторонніх через ДЦП та спастичну дисплазію ніг.

Голосування тривало місяць. Сьогодні, 26 березня, як і планували, організатори оголосили результати.

Імена найкращих «Жінок Вінниччини» опублікувала Людмила Станіславенко. «Але пам’ятайте, попри результати, кожна із фіналісток – уже найкраща і гідна звання «Жінка Вінниччини 2020». Адже я знаю, скільки добрих справ за вашими плечима, яких зусиль ви доклали й продовжуєте докладати та як віддано, саможертовно ставитесь до своєї діяльності та до чужого горя», - звернулась до учасниць організаторка.

Головна номінація року, Жінка Вінниччини 2020, належить Тетяні Довгань. Нагадаємо, вінничанка багато років працює ведучою свят, журналістом та навчає юних вінничан цій професії. Тетяна – матуся двох синочків та дружина пожежника Сергія Довганя. Історія вінницької родини облетіла світ: голова сімейства потребував нової печінки через рідкісне захворювання. Кошти на трансплантацію збирали всім миром. Тетяна постійно була поряд із коханим та підтримувала його як могла. Зараз Сергій живе з новою печінкою, яку йому пересадили восени у Мінську 

«Неочікувано. Дивовижно, — пише на своїй фейсбук-сторінці Тетяна, — Дякую оргкомітету конкурсу Жінка Вінниччини 2020 та особисто Людмилі Станіславенко за це високе звання. Для мене воно — це знак, що знання та досвід, отримані у нелегкому особистому марафоні, варто спрямувати на допомогу іншим. Варто займатись просвітництвом, підтримкою важливих комунікацій, захистом прав людини (пацієнта і лікаря). Надихати інших, що здаватися не можна. За жодних обставин. Але, найголовніше, що конкурс Жінка Вінниччини акумулює енергію багатьох людей для допомоги конкретній дитині у конкретних життєвих обставинах. Давайте спільно здійснимо мрію дівчинки!».

Також оголосили й інших переможниць в 13-и номінаціях:

Проєкт Вінниччини — Олеся Файденко; Громадська діяльність — Ярослава Пилипенко; Культура - Юлія Васюк; Медіа — Анастасія Волкова; Наука — Ольга Паламарчук; Освіта — Ірина Бахчеван; Ресторація — Світлана Бавула; Психологія — Ольга Сологуб; Сфера краси — Алла Гара; Спорт — Євгенія Поплавська.

Крім того, у трьох номінаціях – по парі переможниць. Після перерахунку голосів відрив між дівчатами складав менш як 10 голосів:

Стиль та мода — Ліна Шиманська та Александра Хедоян; Бізнес — Олена Чорноброва та Ольга Швець; Медицина — Катерина Андрушкова та Інна Кукуруза.

«А тепер про найголовніше – скільки ж ми зуміли зібрати грошей для нашої героїні цьогорічного проєкт, — додає Людмила Станіславенко, — Спільними зусиллями, стараннями та завдяки вашій щедрості й співчутливості, наразі ми маємо 150 тисяч гривень! Я неймовірна вдячна кожному з вас: благодійникам, партнерам, номінанткам, учасникам, усім, хто увесь час нас підтримував та слідкував за перебігом проєкту, всім, хто надсилав гроші на лікування нашої Вікусі. Кожна ваша допомога – неоціненна. Ви не уявляєте, як безмежно вдячні вам Вікуся та мама Ірина Давискиба, адже ви дали їм надію і шанс. Дякую за ваші небайдужі та добрі серця!»

А тим, хто не встиг долучитись до допомоги дівчині під час марафону, можна це зробити прямо зараз. Адже потрібна сума ще не зібрана. Попереду у дівчинки не лише операція, а й тривала реабілітація. Тому родина Вікторії Давискиби потребує матеріальної підтримки.

Номер карти «ПриватБанк» мами Вікторії 5168 7573 2139 6410




Переглядів: 4989
Поширень: 1

Останні новини