На Вінниччині лабораторно підтверджені вже 4 випадки COVID-19

В Державній установі "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" повідомили, що наразі вже 4 випадки захворювання на коронавірус, в т.ч. в 1 дитини.

Голова ОДА Владислав Скальський під час прифінгу пвідомляв, що станом на 10:00 підтверджено лабораторним центром ще два випадки: 1 в м. Вінниця та 1 в м. Ладижин. "Пацієнти під контролем медиків, які надають симптоматичне лікування. Відпрацьовуються усі контакти. Епідеміологи працюють», - зазначає очільник області.

«Щодо першого випадку, то він зафіксований у мешканки міста Вінниці, яка була госпіталізована в інфекційне відділення КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1» з попереднім діагнозом ГРВІ та підозрою на Covid-19. Наразі її стан стабільний, проводиться симптоматичне лікування. З метою недопущення поширення даного захворювання та локалізації осередку інфекції проводиться широкий комплекс протиепідемічних заходів по місцю роботи та проживання пацієнтки», - повідомив Владислав Скальський.

Очільник ОДА наголосив, що інформація про пацієнтів є конфіденційною, а її поширення без згоди власників заборонено.

Владислав Скальський наголосив, що задля недопущення поширення коронавірусної інфекції, про випадки порушення зобов’язань із самоізоляції людьми, які приїхали з-за кордону, необхідно одразу повідомляти на телефонну гарячу лінію 0 800 216 433. Наразі такі заходи є вимогою ситуації, що склалась в Україні та світі.

ОНОВЛЕНО:

Як повідомляє Державна установа "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" на території Вінницької області  зареєстровано 32 підозри на  COVID-19.  У 24 випадках діагноз лабораторно не підтверджений, в 4 випадках виявлений коронавірус, в т.ч. в 1 дитини. Зразки матеріалів ще від 4 хворих досліджуються.




Переглядів: 4128
Поширень: 8

Останні новини