У Вінниці реставруватимуть унікальну будівлю, яку побудував відставний капітан, сумуючи за морем

Корабель, що майже сто років тому «пришвартувався» в районі Єрусалимка, відреставрують. Оригінальну будівлю у стилі модерн звели на розі вулиць Магістратська та Архітектора Артинова на початку 20-го століття. Оскільки всі будинки, які спроектував майстер, не схожі між собою, тож і цей відрізняється від інших унікальним дизайном.

Якщо поглянути з потрібного ракурсу, він нагадує корабель. Адже має своєрідні шпилі та купол, схожий на підняте вітрило.

«Колись це був маєток відставного капітана Длуголенського. Ймовірно, він сумував за часами, коли ходив у море, тож і замовив собі тематичний будинок. Навколо нього колись був паркан, що нагадував хвилі, однак, він до наших часів не дожив. Втім, будинок романтика і досі приваблює туристів своєю унікальністю», - розповідає вінницький екскурсовод та історик Оксана Роздорожнюк.

В унікальній будівлі майже 60 років знаходиться вінницька дитяча художня школа.

А днями на засіданні виконавчого комітету міської ради художній школі надали дозвіл на проектування реставрації пам’ятки архітектури.

Підготовчі та будівельні роботи стартують після отримання письмового дозволу управління культури й мистецтв вінницької ОДА та отримання документу, що надає право на виконання вищезазначених робіт в департаменті архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради.



Переглядів: 5170
Поширень: 1

Останні новини