"СтопВірус": за благодійні кошти придбають апарат для точної діагностики COVID-19 та засоби захисту для вінницьких медиків

Таке рішення прийняла сьогодні Наглядова рада фонду "СтопВірус", створеного на базі благодійного фонду «Подільська громада» за ініціативою Володимира Гройсмана, до якої увійшли авторитетні вінницькі медики, інфекціоністи та епідеміологи. Очолила раду завідувачка кафедри інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова Лариса Мороз.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Завдяки ще одному аналізатору у Вінниці зможуть робити більше ПЛР-тестів на коронавірусну інфекцію і швидко визначати захворювання. Зараз зразки обробляє один апарат у вірусологічній лабораторії Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ. Як кажуть лікарі, тестування поряд з карантинними заходами допоможе стримати поширення COVID-19.

Також є постійна потреба у дефіцитних захисних костюмах, респіраторах найвищого ступеню захисту, щитках для медиків і деззасобах.

Менше ніж за тиждень на рахунок надійшло майже 1,5 млн грн, і цей ресурс має бути використаний своєчасно і ефективно.

Я закликаю усіх небайдужих підтримати ініціативу «СтопВірус». Разом ми сильніші проти вірусу. Реквізити рахунку є на сторінці фонду: Фонд громади "Подільська громада"", - написав С. Моргунов.




Переглядів: 2389
Поширень: 0

Останні новини