Респіратори, передані «Подільською громадою», вже розподіляють й по районних лікарнях

Калинівська центральна районна  лікарня одна із перших, куди направили близько 200 масок-респіраторів. Як зазначив головний лікар закладу Владислав Головащенко, ці засоби захисту наразі вкрай необхідні. Респіратори, які цими вихідними благодійний фонд «Подільська громада» привіз до Вінницької міської клінічної лікарні №1 – уже отримали міські лікувальні заклади, а також обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Сьогодні обласний департамент охорони здоров’я розпочав передачу респіраторів на районні лікарні Вінниччини.   

«У нас є 21 інфекційне відділення в центральних районних лікарнях. Кожне із них отримає свою кількість респіраторів, переданих «Подільською громадою». Ми їх розподілимо в залежності від кількості населення і від кількості осіб, які там знаходяться під наглядом: ті люди що повернулися із-за кордону, або були в контакті з такими людьми.  А основний розподіл, - це 2000 одиниць засобів захисту, - пішов на екстрену медичну допомогу. Сьогодні це наша передова. По районах уточняються ситуація по кількості та потребах», -  розповіла начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольга Задорожна.  

Головний лікар Калинівської центральної лікарні Владислав Головащенко зазначив, що лікарі, які працюватимуть із хворими на коронавірусну інфекцію, мають бути впевнені, що вони захищені на 100%. І вони наразі потребують ще спецодягу для лікарів. Із ним їм допомагають меценати і районна влада. 

«Ці маски-респіратори, які ми отримали, вкрай необхідні. Медичні працівники повинні бути впевнені, що вони захищені на сто відсотків, щоб могли спокійно йти і працювати у середовищі, де знаходяться пацієнти з коронавірусом. На сьогодні  ми забезпечені на перший період», - каже Владислав Головащенко. І додає, що у  Калинівській центральній районній лікарні зараз відновлюють інфекційне відділення, яке розташовуватиметься у першому корпусі. Відкрити його планують за 10-12 днів.

Нагадаємо, 21 березня до Вінниці прибули 10 тисяч респіраторів, які придбали для лікарень міста та області Володимир Гройсман та Сергій Моргунов за власні кошти. Засоби захисту привезли представники благодійного фонду «Подільська громада». Частину респіраторів голова наглядової ради фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський також передав Вінницькому відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, працівники якого забезпечують громадський порядок та дотримання суб’єктами господарювання обмежень, введених на час карантину.




Переглядів: 1990
Поширень: 0

Останні новини