Перші підземні сміттєві контейнери у Вінниці уже використовуються

Про це міський голова Вінниці Сергій Моргунов пише на своїй Facebook сторінці:

Перші підземні сміттєві контейнери у Вінниці уже використовуються. Розташовані вони на розі вулиць Гоголя та Толстого. Встановили 6 баків: три – для вологих та три – для сухих відходів.

Таке інноваційне рішення ми запровадили із санітарних та естетичних міркувань. Такі баки виглядають сучасно та охайно, адже сміття не розкидатиме вітер чи розтягуватимуть тварини, до того ж і запаху немає. Таким чином створюються набагато комфортніші умови для мешканців цього району. Підземні контейнери гарно зарекомендували себе в Європі. Упевнений, що і вінничани швидко звикнуть до новації - і такі майданчики для збору сміття плануватимемо і в інших локаціях.

Відзначу, що конструкція контейнерів адаптована під існуючий парк міських сміттєвозів. Тож не було потреби додатково витрачати бюджетні кошти на дообладнання техніки.

Питання поводження з побутовими відходами потребує комплексного підходу – починаючи від сортування сміття у себе вдома – до його утилізації за екологічними стандартами. Тож будемо і надалі модернізувати комунальну систему збору та вивезення сміття.





Переглядів: 10716
Поширень: 11

Останні новини