На протидію поширення коронавірусу у Вінниці виділили 50 млн грн

Таке рішення ухвалила сьогодні міська рада на позачерговому засіданні, з них 48 млн грн спрямовують на охорону здоров’я. Про повідомив на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Забезпечимо додатково:

2000 експрес-тестів на коронавірус та 1000 швидких тестів на грип 6000 респіраторів з найвищим ступенем захисту 12000 комплектів медичного одягу для лікарів-інфекціоністів 20 спеціальних костюмів високого захисту 20 апаратів штучної вентиляції легень 10 моніторів пацієнта 12 інфузоматів та 12 насосів для відділень інтенсивної терапії переносний рентген-апарат 350 літрів антисептичних засобів та 400 літрів дезінфекторів для обробки приміщень медзакладів Встановлюємо муніципальну надбавку медикам. Це 439 працівників інфекційного відділення першої міської лікарні, а також приймальних і реанімаційних відділень інших лікарень міста. На період карантину лікарям доплачуватимуть 5000 грн, медсестрам – 3000 грн, молодшому медперсоналу – 1500 грн.

Посилюємо інші заходи:

Продовження дезінфекції 5490 під’їздів багатоповерхівок Санітарна обробка муніципального транспорту: 74 трамваїв, 131 тролейбуса та 60 автобусів Закупівля засобів індивідуального захисту, дезінфекторів, палива та інших матеріалів для комунальних та інших служб

Виклики по коронавірусу вкрай серйозні: громада має максимально мобілізуватися, щоб протидіяти епідемії. Ми робимо усі необхідні кроки на рівні міста. Звертаюсь вкотре до вінничан – це не канікули, а карантин: важливо залишатися вдома, пильнувати за дітьми, рідними літнього віку. Продумайте логістику власного пересування на роботу/ додому.

Бережіть себе, своїх близьких, колег! Безпека і здоров’я – найважливіше", - написав С.Моргунов




Переглядів: 3761
Поширень: 1

Останні новини