Володимир Гройсман звернувся до лідерів місцевого самоврядування

Звертаюсь до лідерів місцевого самоврядування.

Колеги, друзі! Вам не звикати бути на передовій лінії і протистояти проблемам, які хвилюють людей. І зараз теж такий час, коли потрібно приймати рішення і діяти. Досвід різних країн у протистоянні пандемії показує, що чим швидше і рішучіше робляться кроки для запобігання поширенню вірусу, тим більше шансів уберегти людські життя. Тому важливо діяти швидко, сміливо і рішуче. Є рекомендації ВООЗ, МОЗ. Не треба чекати додаткових вказівок. Дійте на випередження.

Серед першочергового - треба невідкладно наповнити резервні фонди місцевих бюджетів і ввести в дію необхідні процедури, щоб оперативно їх витрачати на першочергові потреби. Якщо це ще не зроблено, то це треба зробити  вже сьогодні-завтра.

Друге - подбайте перш за все про лікарів, медперсонал, усіх тих, хто в першій лінії боротьби із загрозою. У них має бути не тільки «зброя», а й засоби захисту. Усе, що потрібно лікарю, аби лікувати і не захворіти самому має бути забезпечено. Подбайте про додаткові стимули для них - і матеріальні, і моральні. 

Ще одне важливе - постійне спілкування з людьми. Максимум інформації, переконливі аргументи, живе слово - те, що потрібно сьогодні людям. Згуртованість в громадах - важлива, зокрема, щоб захистити найбільш вразливих, за даними вчених - людей старшого віку. Це наші батьки, рідні, близькі. Подбайте про те, щоб вони зайвий раз не йшли в магазин, в аптеку чи в банк оплатити послугу. Є ті речі, які можна зробити спільно з місцевими підприємцями  - принаймні подбати про те, щоб батьки, чиї діти на карантині, могли залишатись дома. 

Колеги, підтримуйте один одного, діліться досвідом! У такі непрості часи всі ми проходимо тест на людяність, на спроможність, на відповідальність. Його проходить сьогодні і місцеве самоврядування, заради зміцнення якого розпочиналась децентралізація. 

Приймайте сміливі рішення, дійте!




Переглядів: 2435
Поширень: 2

Останні новини