У Вінниці рятують життя підлітка: учня 23 школи вразило струмом на залізниці

В опіковому відділенні лікарні імені Пирогова рятують життя Любомира Янюка. Хлопчину уразило струмом на залізниці, в нього 70% опіків шкіри. Зі слів свідків, хлопчина був на місці нещасного випадку не сам. Кажуть, бачили, як він спалахнув.

Любомир навчається в 11 класі школи-гімназії №23. Пост про допомогу вінничанину 10 березня написала у фейсбук-спільноті закладу заступник директора з виховної роботи Юлія Палькевич. Жінка шукає донорів крові для постраждалого.

«Прохання з паспортом підійти в опікове відділення взяти направлення до станції переливання крові. Група крові будь-яка. Головне, щоб не хворіли на жовтуху», - йдеться в публікації.

Наразі друзі та рідні хлопчини оголосили  збір коштів на лікування. Перерахувати гроші можна за номером карти мами Любомира: 5168 7574 0607 6630 Лук'янова Зоряна Романівна.

Повідомляє про нещасний випадок і «Укрзалізниця»

Там вкотре попереджають, що робоча напруга контактної мережі – 27,5 тисяч Вольт. При наближенні до проводу ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і проводом та завдати електротравму з смертельними наслідками.

Загалом цього року через удар струмом на залізничному транспорті травмувались шість людей. Двоє з них - померли.

У 2019 році на об’єктах Укрзалізниці ураження електричним струмом отримали 35 громадян.

Найчастіше такі травми зазнають люди, які намагаються зробити сейфі на вагоні, займаються «зачепінгом» або обкрадають вагони.



Переглядів: 4499
Поширень: 3

Останні новини