Вінничани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, вінничани згадували хвилиною мовчання тих, хто шість років тому загинув під час Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні, які назавжди залишилися в пам’яті українців захисниками свободи та честі. 

Серед них троє наших земляків: вінничанин Максим Шимко та жмеринчани Валерій Брезденюк і Леонід Полянський. Усім посмертно було присвоєно найвищу державну нагороду – Герой України. 

Цього дня у Вінниці до бронзового монументу «Дерево Свободи» прийшли сотні людей. Розпочався мітинг-реквієм хореографічною композицією «Небесну Сотню, Господи, прийми» у виконанні Ігоря Безпалька та ансамблю сучасного танцю «Благо». 

Усі, хто прийшов вшанувати загиблих під час трагічних подій лютого 2014-го на Майдані, у глибокій скорботі, схиливши голови, пом’янули Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника, який нагадує усім нам про ціну свободи, здобуту українцями шість років тому.

У заході взяли участь представники громадських організацій, керівництво міста та області, вінничани, які пам’ятають події Революції Гідності та вважають за свій громадянський та людський обов’язок шанувати пам’ять загиблих патріотів.

Також цього дня гірлянди з квітів поклали до пам’ятного знаку «Небесній Сотні та Героям АТО/ООС» та до мультимедійної Стели Пам’яті на Європейській площі. 



Переглядів: 2771
Поширень: 1

Останні новини