У Вінниці обрали найкращих казкарів, що написали унікальні “Різдвяні історії міста”

У Вінниці відбувся фінал незвичайного конкурсу “Моя Різдвяна Казка”. За звання найкращого казкаря Вінниці змагались учні всіх закладів шкільної освіти. Більша частина різдвяних історій були створені у вигляді малюнку.

Десятого грудня у Вінниці було розпочато конкурс “Моя Різдвяна Казка” за ініціативи книжково-літературного простору BiblioFan та за підтримки Департаменту освіти Вінницької міської ради. До участі в конкурсі було запрошено юних казкарів, ними стали: учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, позашкільних навчально-виховних закладів м.Вінниці віком від 7 до 15 років.

Конкурс проводився у двох номінаціях: «Малюнок» та «Література». Отже вдалося не лише відчути казку серцем, а за допомогою власної уяви втілити її на папері. Юні вінничани здивували журі конкурсу, всі роботи були дивовижними. Обрати переможців було дуже важко, адже кожна історія була унікальною. На момент закінчення конкурсу організатори отримали 63 заявки від дітей: 50 малюнків та 13 літературних творів.

Всі роботи конкурсантів оцінювало журі конкурсу. До складу журі увійшли відомі у Вінниці письменниці та художниці. Ними стали:

Вінницька казкарка, авторка найдивовижніших пригод “жабенят-супергероїв”, яка видала чудову книжку фентезі “Ква-Королі Світів” - Ольга Дужак Головна редакторка вінницького інформаційного медіа-проєкту VinPople, письменниця, авторка віршованої двомовної збірки “Невидиме сонце” - Мирослава Слободянюк. На самому фіналі Мирослава Слободянюк делегувала свої повноваження відомій вінницькій художниці Анні Борачук, яка наприкінці минулого року випустила власний художній бренд “Химерик”. Художниця, арт-терапевт, тренер — Марія Дитинюк відома у Вінниці завдяки своєму стінопису «Кохання-зростання», намальованому у центрі міста. Архітектор, дизайнер, художниця – Марина Карпенко. Вона є автором міських стінописів, що увійшли до проєктів «Vin art city» та «Леонтович арт квартал», авторка проєкту «Вулицями України». Учасниця візуальної частини фестивалю сучасного мистецтва «Air GogolFest» Катя Калашнікова – письменниця, художниця, авторка художніх ляльок та ведмедиків Тедді, керівник творчої майстерні «Amelie», авторка книжок “Казки для доросликів” та “Перли на сніданок”

Попри великий досвід, членкиням журі було важко обрати кращих серед кращих! За результатами конкурсу було обрано цілих 12 переможців, 6 в номінації “література” та 6 в номінації “малюнок”. В кожній номінації було три вікові категорії: з 7-9 років, 10-12 років, 13-15 років, Переможців в кожній категорії два за перше місце та друге місце.

Перші три місця в номінації література посіли:Троян Марія за вірш “Сніжинка Заблукала”, Тарасович Марія за сценарій “Битва за зиму” (Сценарій написаний трьома дівчатами, тому запрошуємо Козик Марію, Житник Дарину), Вурсіченко Ангеліна за вірш “Різдво”

Переможцями в номінації малюнок стали Анна Крижанівська, Євгенія Балтак, Соломія Пасічник.

Друге місце в номінації “Література” стали Мамчур Анастасія за твір “Різдвяна казка”, Тупчій Анастасія оповідку “Різдвяна казка для Мар”янки” Баланчук Юліана за вірш “Різдвяне диво”Друге місце в номінації “Малюнок” посіли Нікіфорова Ярослава, Маркевич Софія, Франчук Ірина.

Спецприз від члена журі Катерини Калашнікової книга «Перли на сніданок» отримала Сітарська Софія за твір «Пригоди Мишенят»

Ірина Ісова керівник BiblioFan, особисто вручила одну з найголовніших нагород вечора — подяку вчителям, які підтримали своїх учнів. Її отримали Богуто Тетяна, Волинець Оксана, Бажанова Лариса, Іщенко Анастасія, Лупол Ауріка, Сембрат Оксана

Привітати молодих казкарів з перемогою прийшли діти, що є представниками різних творчих осередків. Під час концерту вразили своїм танцем багаторазові переможці всеукраїнських та міжнародних змагань з сучасної та естрадно-спортивної хореографії Dance Studio JASTINE, під керівництвом Анастасії Микитенко. Учениця Центру пісочного мистецтва "MS-art" призер міжнародних конкурсів талантів "Коронація Зірок 2019" м.Краків, "Зіркове літо в Болгарії","Євро Стар Відень Будапешт" та міжнародного конкурсу "Україна єднає світ" Київ — Юлія Сотська, виконала пісочну композицію - "Весна" та “Вальс квітів”, разом з нею переможців привітала арт-директор та постановка номерів, майстер пісочної анімації засновниця центру пісочного мистецтва MS-art Світлана Мелобенська. Зачарував своїм співом володар гран прі численних музичних конкурсів та фестивалів, з композицією Адель “Love song” - Павло Гаврилюк. Головними медіа цього дня стали молоді журналісти медіа школи “Телевізія” та їх шеф-редактор Олена Накорнеєва.

Наприкінці заходу головна організаторка конкурсу, керівник книжково-літературного простору BiblioFan - Ірина Ісова, наголосила, що проєкт є сталим, він матиме своє продовження. Всі казки знайдуть своїх оповідачів, хто ними стане та якою буде подальша його реалізація Ірина Ісова розповіла у своєму інтерв’ю нашому виданню:

“На цьому казкова історія міста не завершується, вона тільки розпочинається, адже усі дитячі літературні твори будуть начитані відомими вінничанами на відео. Вже цього року, всі різдвяні історії будуть у відкритому доступі. Докладніше про подробиці розвитку проєкту дізнавайтесь на офіційній сторінці Бібліофан в соціальні мережі Фейсбук.”

Ірина Ісова, в лютому відкриє першу у Вінниці Літературну Академію. В її планах працювати з дітьми, що мають письменницький талант та розвивати їх у цьому напряму. Паралельно будуть готувати діток на курсі “Ілюстрація”. У фіналі буде видано збірку дитячих літературних творів, що будуть проілюстровано учасниками конкурсу.



Переглядів: 4669
Поширень: 5

Останні новини