У Вінниці тестують «зелену хвилю» по вул. Келецькій

Ще на одній вулиці розпочали тестування сучасної системи керування дорожнім рухом – «зеленої хвилі». Вулиця Келецька стала шостою, де впровадили цю систему. Вона в першу чергу покликана підвищити пропускну здатність магістральних вулиць міста. Додатковою зручністю є і те, що водії, які в’їжджатимуть на Келецьку на зелене світло і дотримуватимуться швидкості 50 км/год, зможуть без суттєвих зупинок проїхати всю вулицю. 

Минулого року «зелена хвиля» почала діяти на магістралі, яка проходить по вулицях Київській, Брацлавській, Лебединського та Немирівському шосе, а згодом і на Хмельницькому шосе

Перші результати роботи «зеленої хвилі» на вулицях міста показали, що впровадження такої системи дозволило водіям скорочувати час проїзду великих перехресть в середньому більш ніж на 30%. Як працюють світлофори видно у диспетчерській КП "СМЕД ОДР".

«Наразі ми тестуємо «зелену хвилю» по вул. Келецькій. В процесі тестування ми вносимо певні корективи у програму. Нам потрібно розвантажити найбільш проблемне перехрестя Келецька – 600-річччя.  Дивимося, як нам варто скорегувати роботу світлофорів. Загалом по вул. Келецькій буде задіяно 11 світлофорних об’єктів. Моніторинг і налагодження системи буде тривати кілька тижнів. Наша мета – покращити пропускну здатність по вул. Келецькій, що буде економити час водіїв», – повідомив  т.в.о директора Вінницького КП "СМЕД ОДР" Сергій Чернов.


Теги: дороги


Переглядів: 3221
Поширень: 0

Останні новини