Учень Монатіка та переможець “Х-Фактору” заспівали на одній сцені у Вінниці, на концерті “Ля Мінор”

Перший юнацький концерт «Ля-Мінор» зібрав на одній сцені найвідоміших вінничан, що брали участь в популярних талант-шоу країни та майбутніх зірок українського шоу-бізнесу.

Багато якісного року та кавери на світові хіти, зоряні гості “Голосу Країни” та “Х-Фактора”, на хед-лайні народний артист України — Станіслав Городинський, саме цим запам’ятався вінничанам та гостям міста концерт “Ля Мінор”.

Не зважаючи на зіркових гостей події, головними героями свята стали школярі аматори, які давали свій перший в житті концерт. Нервувалися дуже сильно всі учасники, гості й особливо - організатори. Річ у тому, що для всіх присутніх захід подібного формату проходив вперше. Бюджет свята нульовий, організатори ніколи не робили нічого подібного, до того ж до організації масових заходів ніякого стосунку не мали.

Родина Косенко, власним коштом та силами, організувала весь концерт. Згуртувавши навколо своєї ідеї родину, колег з роботи, друзів та учнів Віктора Огороднійчука, вони провели захід на дуже високому рівні:

Віктор Іванович, займається з моїми дітьми його власному підвалі, коли я почув, як мої діти грають, — говорить Михайло Косенко. як грають його інші, старші, учні був просто вражений! В мене виникло питання, а де ж вони виступають? Виявилось, що в основному на тематичних фестивалях чи концертах. Так, щоб діти могли пограти рок, заявити про себе, як про музикантів, то такої можливості в них не було. Тому, я вирішив, як батько, а в мене дочка Поліна грає на барабанах, син Гліб на гітарі, їх двоюрідний брат на бас-гітарі (всі вони учні початкової школи), що маю допомогти їм реалізувати їх талант. Ми з дружиною попросили допомоги в родини. Мій двоюрідний брат з дружиною сьогодні стоять на барі та роблять чай і каву, пригощають всіх смаколиками. Друзі помогли з пресою, багато знайомих долучилися до організації, щоб концерт відбувся на високому рівні. Моя дружина сама написала сценарій та стала ведучою. Але більше за всіх переживав — Віктор Іванович Огороднійчук. Ви навіть, не уявляєте, скільки сил, ця людина доклала до організації заходу. Він дуже хвилювався, для нього вивести учнів на велику сцену, була водночас заповітна мрія і найвідповідальніший в житті концерт. Тому я, як батько хочу йому подякувати, за те, що наші діти мають таку можливість, вчитися музиці та розвиватись. Взагалі, ми не очікували такого аншлагу, зала переповнена. Ми підготували для всіх учасників грамоти та подарунки від магазину Mobi Dick

Ведуча заходу власноруч написала сценарій та стала не просто організатором, а головним режисером концерту. Вийшло дуже професійно! Олена Косенко змогла задати залі настрою, зробити подію інформативною та цікавою. Під час кожного чеку Олена розповідала глядачам про учасників. Тому гості навіть, не встигали помітити, як артисти налаштовували звук:

Ми відповідально готувалися, але навіть не очікували, що все так круто нам вдасться! - відзначає Олена, ведуча заходу — Під час концерту було багато експромтів, наприклад, Совик зіграв з учнями Віктора Івановича, які навіть, не мріяли про спільний з ним виступ. Також не знали, що завітає та ще й заспіває учасник шоу «Голос Країни». Андрій Рудик лідер гурту “Не лізь бо Вб’є” порадував своєю участю. Приємно, що вже відомі артисти не зазнаються і підтримують молодь не тільки словом, а й ділом!!!Не знали чи збереться повний зал, хвилювалися, щоб діти учасники не засмутилися, що зал напівпорожній, а вийшло, що зал виявився замалим і деякі глядачі навіть, слухали стоячи!!! Усі глядачі були позитивно налаштовані й це дуже відчувалося на сцені, загалом вийшло дуже душевно і навіть, шкода, що все так швидко минуло! Вдячні всім, зарядилися емоціями на певний час і будемо чекати нових ідей. Мета заходу реалізована, наші діти щасливі, збулася їхня маленька мрія і ми, як їх батьки, трохи відчуваємо себе чарівниками. Ми з чоловіком люди зовсім не публічні, взагалі не творчі та навіть, близько біля творчих не обертаємось, тому ідея концерту була заманливою і ризиковою, але особисто ми — кайфонули та зупинятися лише на одному концерті напевно, не будемо!

Учасники заходу зізнаються, що дуже нервували перед виступом. Але чим довше на ній знаходилися, тим менше хотілось її покидати. Один з учасників, Ігор Морозов прокоментував ситуацію так: “Взявши участь у цьому концерті, я отримав великий заряд позитиву та купу неймовірних емоцій, які буду пам'ятати протягом всього свого життя. Усе було чудово та фантастично. Надіюсь, це тільки початок, і ми надалі зможемо грати таким талановитим складом музикантів, від найменших до найстарших, та отримувати задоволення і розвивати свої музичні здібності”.

Гості заходу відзначили, що не очікувала почути так багато талановитих музикантів. Більшість, дізнавшись, що концерт аматорський, думали, що це буде невеликий захід, де діти співатимуть простих пісень. Коли ж побачили на сцені музикантів, які грали разом з Богданом Совиком були відверто приємно шоковані. Кожен виступ проходив під бурхливі овації.

Крім вихованців Віктора Івановича вступали талановиті учні коледжу культури і мистецтв ім Леонтовича. Їх директор, Станіслав Городинський привів на захід свого випускника, Сергія Асафатова, який зараз бере участь у співочому талант-шоу “Голос Країни”:

Ми просто зустрілися на каву — коментує Сергій Асафатов, — а Станіслав Станіславович Городинський каже, що хоче мене запросити на один цікавий захід. Я, навіть не думав, що це такий крутий концерт”.

Фронт-мен відомого вінницького рок-гурту Андрій Рудик, який виступав зі своїми авторськими піснями, наголосив організаторам, що саме на таких заходах можна знайти нового учасника команди:

Завжди, коли шукаєш в команду учасника у Вінниці, витрачаєш дуже багато часу, — говорить Андрій Рудик, — бо знайти музиканта, який любитиме усім серцем рок, сьогодні важкувато. А тут, я побачив тих, хто в майбутньому може стати новими крутими учасниками мого гурту.

Гурт “Макош”, також виступили на концерті. Хоча вони не співали рок пісні, їх виступ зачарував глядацьку залу. Автентичні, мелодійні, щирі та талановиті учасники колективу, виконали народних пісень. Головною метою їх виступу, було підтримати музикантів у бажанні проявити себе.

Учасників концерту було багато, зокрема, учні училища культури імені Леонтовича, колектив “Me-The-Oll”, підкорив слухачів професійним виконанням улюблених сучасних українських хітів.

На досягнутому родина Косенко обіцяє не зупинятися. В планах повторити музичний концерт, але зробити його тематичним. Організатори планують залучити до підтримки спонсорів, щоб мотивувати музикантів гарними подарунками. Організатор, гості та всі учасники дякують Молодіжному центру Квадрат, за гостинність й можливість втілити в життя мрії молодих музикантів.

Фото Олена Поповська. 




Переглядів: 5396
Поширень: 7

Останні новини