Як отримати роботу у Вінниці в престижній енергетичній компанії

Сьогодні вінницька молодь має безліч можливостей. Для того, щоб отримати якісну освіту та працевлаштуватися на хорошу роботу, не варто їхати за кордон.

У Вінниці є підприємства, що зацікавлені у розвитку власних кадрів. Більшість студентів, ще під час навчання можуть отримати пропозиції про співпрацю від провідних вінницьких компаній. Як знайти своє «місце під сонцем» та правильно вибрати напрям діяльності, де опанувати актуальну на сьогодні професію, а головне — як працевлаштуватися на гарну роботу, читайте в проєкті «За Фахом!».

В нашому місті працює чимало підприємств різного напрямку. Більшість з них постійно шукають на роботу фахівців різних сфер. Основною причиною пошуку нових співробітників, є розвиток діяльності та відкриття нових робочих місць. Якщо переглянути в інтернеті оголошення про відкриті вакансії, можна знайти чимало цікавих пропозицій. Здебільшого роботодавці зацікавлені в молодих фахівцях, бажано з досвідом роботи. Рівень заробітної плати залежить від вакансії. Ми поцікавились напряму в роботодавців, що потрібно для працевлаштування у їх компанії. Першими у нашому списку стали Українська група компаній міжнародного рівня KNESS.

Як проходить вибір співробітника?

KNESS працює з 2009 року, за цей період штат працівників налічує приблизно 3000. Ольга Пахомова, працівник прес-центру розповіла, як саме вони шукають співробітників:

«Є два шляхи: перший — це відбір молодих спеціалістів, — розповідає Ольга Пахомова, — тут ми працюємо не тільки з тими, хто проживає у Вінниці та Вінницькій області. У нас багато працівників з інших міст України. Але якщо нам потрібно розвинути новий напрям (а це може бути будь-яка діяльність) і відчутний дефіцит знань у цій сфері, ми шукаємо найдосвідченішого спеціаліста, одразу «готового». Адже в групі компаній працюють не лише енергетики. І якщо нам потрібна людина у новій сфері, в якій ми самі поки що розвиваємося, то ми шукаємо спеціалістів з високим професійним рівнем від старту. Це другий шлях».

Зі слів пані Ольги, спеціалістів з новітніх світових технологій в Україні дефіцит. Головна проблематика в тому, що немає вузькоспеціалізованих спеціалістів з відновлюваної електроенергетики. Але не це буде сильно «гальмувати» галузь. Тому що, якщо є «класні» кваліфіковані спеціалісти, то вони можуть розширити свій діапазон знань. Відповідно, спеціалістів потрібно створювати:

«Ми «вирощуємо» серед студентів, які долучилися до програми, справжніх фахівців і майбутніх співробітників. - говорить пані Ольга, — Ми мотивуємо їх для того, аби вони більше дізнавалися, захоплювалися тим, що вивчають. Тому надаємо можливість проходити практику на наших підприємствах. Отже, студенти закінчуючи навчання та практики вже розуміють, чи потрібно їм це, чи правильний вибір вони зробили. А для нас це великий плюс, тому що, повертаючись до нас вже як працівник, людина повністю усвідомлює, чим вона буде займатися, які завдання перед нею стоять і має розуміння, як з ними впоратися. Ми зараз маємо дуальну систему для студентів: вони можуть половину дня навчатися, а іншу половину — працювати у нас на підприємстві. Отже, ми формуємо для себе зовнішній кадровий резерв молодих спеціалістів».

Також нам розповіли, що українським університетам дуже важко швидко перебудуватися та постійно підлаштовуватися під сучасні вимоги ринку. Сфера відновлюваної енергетики за роки зробила величезний прорив. У такому швидкому ритмі класичні навчальні центри (університети) ніколи не встигнуть за інженерною реальністю. Ми змушені будемо або перейти на інші варіанти навчання, як це роблять університети за кордоном, або у додаток до класичної інженерної освіти (яка необхідна, тому що базові принципи не змінюються залежно від того, чи це відновлювана енергетика, чи традиційна) самотужки займатися кваліфікацією працівників за використанням освітніх програм.

Яка роль молоді у компанії?

Наразі 90 % працівників у відділі проєктування KNESS — це люди віком від 22 до 38 років. І вони неймовірно швидко вчаться та прекрасно справляються зі складною й відповідальною роботою. Майже 500 працівників KNESS Group віком до 30 років, 125 з яких є випускниками ВНТУ.

«Фактично, з допомогою того, що ми за достатньо короткий період змогли тим чи іншим чином добитися того, що наші молоді спеціалісти, які прийшли до нас на роботу 3–4 роки тому, зараз мають кваліфікацію, співрозмірну з тим, ніби вони пропрацювали 10–15 років і зробили хорошу кар’єру. Це дає розуміння, що молодь, яка хоче і здатна вчитись, дуже швидко вчиться та може виконувати серйозну роботу з великою відповідальністю».- коментують в НR департаменті компанії.

Чим мотивують працівників?

Працівникам надаються численні можливості, їх постійно залучають до розробки нових ідей. Велику роль відіграє можливість самореалізації. У центрі інноваційних розробок в галузі відновлюваної енергетики, KNESS RnD Center, дуже багато молоді. І штат постійно розширюється. Це енергетики, інженери, хіміки, програмісти, науковці — і всіх їх об’єднує бажання створювати нове, втілювати власні ідеї та рішення, створювати технології майбутнього. До кожного робітника доноситься ідея, що все в його руках.

Велику роль відіграє створення максимально комфортних умов праці та відпочинку для всієї команди. Це гнучкий графік, сучасний офіс з комфортними робочими місцями, зонами відпочинку та спортзалом, медичне страхування, бізнес-ланчі, активне дозвілля та корпоративні заходи, аудиторні тренінги, система електронного дистанційного навчання та ще безліч приємностей.

Де можна отримати необхідну для працевлаштування освіту?

Після 9 — 11 класу

Вінницький технічний коледж 

Є одним з найбільших і найавторитетніших закладів в області. Має навчальний та лабораторний корпус. Наочне обладнання та навчально-методичне забезпечення дозволяє в повному обсязі проводити теоретичні та лабораторно-практичні заняття. Практичні навчання студентів проводиться в навчально-виробничих майстернях, які мають слюсарну, механічну та радіомонтажну дільниці, комп’ютерні та вимірювальні лабораторії. Готують на денній та заочній формі навчання таких спеціалістів: економіка підприємства, фінанси і кредит, конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв, обслуговування комп’ютерних систем та мереж, обслуговування та ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів, організація перевезень та управління на автотранспорті, оціночна діяльність.

Абітурієнтам звертатися на адресу: Хмельницьке шосе 91/2,

тел. (0432)51–33–81, (0432)51–33–79, (0432)51–15–53, положення Вінницького Технічного Коледжу на мапі міста із рухом трамваїв № 2, 4, 5 до зупинки «Технічний університет».

Після 11 класу

Вінницький національний технічний університет 

Має розвинуту сучасну матеріально-технічну базу, яка повною мірою забезпечує потреби навчально-виховного процесу та науково-дослідної роботи. Науково-педагогічну дiяльнiсть в унiверситетi здійснюють 42 кафедри, 29 iз яких є випусковими кафедрами, що мають фiлiї на пiдприємствах Вiнницi та областi. Університет готує бакалаврів та магістрів за денною та заочною формами навчання.

Які факультети на спеціальності:

Факультет менеджменту та інформаційної безпеки: Менеджмент, Економіка, Маркетинг, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, Системний аналіз, Кібербезпека. Інститут екологічної безпеки та моніторингу довкілля: Екологія, Прикладна фізика та наноматеріали, Технології захисту навколишнього середовища Факультет інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії: Інженерія програмного забезпечення, Комп’ютерні науки, Комп’ютерна інженерія, Кібербезпека Факультет комп’ютерних систем і автоматики: Системний аналіз, Інформаційні системи та технології, Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка Факультет машинобудування та транспорту: Прикладна механіка, Матеріалознавство, Галузеве машинобудування, Озброєння та військова техніка, Автомобільний транспорт, Транспортні технології (на автомобільному транспорті) Факультет будівництва, теплоенергетики та газопостачання: Теплоенергетика, Будівництво та цивільна інженерія Факультет електроенергетики та електромеханіки: Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка Факультет інфокомунікaцій, радіоелeктроніки тa наносиcтем: Мікpо- тa наносиcтемна теxніка, Біомeдична інженeрія, Елeктроніка, Телeкомунікації тa радіотеxніка

Абітурієнтам звертатися на адресу: Хмельницьке шосе, 91/2. Детальну інформацію про навчальний заклад ви можете дізнатися за допомогою автоматичного сповіщувача за телефоном (0432)50–00–53

положення Вінницького Технічного Коледжу на мапі міста із рухом трамваїв № 2, 4, 5 до зупинки «Технічний університет».



Переглядів: 17613
Поширень: 82

Останні новини