Вінничани заборгували майже 91 млн грн єдиного внеску

За словами заступника голови ГУ ДФС у Вінницькій області Вікторії Кузьменчук, на початок серпня 2018 року заборгованість зі сплати ЄСВ по Вінницькій області склала 90,9 млн грн. Понад чверть цієї суми або 23,3 млн грн – це борг банкрутів.

Посадовець додає, що загалом юридичні особи заборгували 49,7 млн грн, фізичні особи – 41,2 млн грн. Щодо динаміки боргу, то з початку року юридичні особи скоротили його обсяги на 0,6 млн грн. Натомість борг із ЄСВ, що рахується за фізичними особами, збільшився на 7,5 млн грн або на 22,3 відсотки.

Зважаючи на те, що на ДФС покладено контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам та забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску, Вікторія Кузьменчук наголошує, що у фіскальній службі Вінниччини докладають максимум зусиль для скорочення боргу з ЄСВ. Разом із тим нагадує роботодавцям Вінниччини про важливість повного нарахування, своєчасної сплати та погашення заборгованостей з ЄСВ для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних і соціальних виплат та різноманітної допомоги тим, хто того потребує.



Переглядів: 1674
Поширень: 0

Останні новини