Маленькі вінничани малювали солодкий символ прийдешнього року

Замість уроку – на солодкий майстер-клас. Учні 2 класу загальноосвітньої школи №32 навчалися розпису імбирного печива. Так, малеча вирішила внести розмаїття у передсвяткові шкільні будні та проявити свою творчість, а заразом й талант «кондитера».

Як розповіла майстриня Світлана Колногозюк, такі майстер-класи останніми роками набувають все більшої популярності. «Ми іще з однією майстринею – Анею Петренко, працюємо вже не перший рік. Найбільше майстер-класів із розпису печива припадає якраз на новорічні свята. При цьому, не можна сказати, що найбільше  їх проводимо саме у початковій школі – і старші класи, і випускники завжди із задоволенням долучаються до подібних майстер-класів».

На початку майстер-класу усім діткам роздали необхідне для «солодкої» творчості: заздалегідь приготовані майстринею заготовки печива із «трафаретом» для малювання та кілька пакетиків із кольоровою глазур’ю.

Спершу виходило не у всіх: хтось замість того, щоб намащувати глазур на печиво, із задоволенням мастив «ненароком» свої пальці, хтось поспішав та не виконував інструкції майстрині. Однак у кінцевому результаті кожен учень отримав свій солодкий символ року.

«Ми розмалювали мишенятко, наступний рік – його, - говорить Софійка. – Потрібно старатися, аби вийшло гарно».

«Я спершу трішки переплутала кольори, тому дещо не так розфарбувала, - каже Марійка. – Але мені так навіть більше подобається».

Другокласниця Іринка розповіла, що печивом поділиться із сестричками. А Славко, навпаки, не міг дочекатися, доки застигне глазур, аби швидше поласувати печивом, яке розфарбував.

«Мені найбільше сподобалася саме глазур, бо вона дуже солодка!» - поділився своїми враженнями від майстер-класу учень 2-го класу Назар.

Майстриня Світлана розповіла, що під час кожного майстер-класу, який проводить у школах, зазвичай найважче для дітей – саме дочекатися, коли ж можна скуштувати смаколика.

Як розповіла класний керівник такі подарунки для дітей – дуже корисні. «Для дітей це ще один спосіб проявити фантазію, - вважає Людмила Євгенівна. – Для них цікавіше створити щось саме власними руками. Вони сьогодні усі дуже постаралися! Хтозна, можливо, саме сьогоднішній майстер-клас пробудить у когось із учнів бажання в майбутньому стати кондитером чи пекарем».



Переглядів: 2699
Поширень: 11

Останні новини