Вінничани здобули 40 медалей на кубку України з КУДО

Минулих вихідних у Вінниці відбулись змагання за Кубок України по Кудо. Спортсмени 6 вінницьких клубів здобули на змаганнях 40 медалей – 13 золотих, 19 срібних та 8 бронзових.

Як повідомив президент Вінницької обласної федерації Кудо України Леонід Цимбал, всього на змаганнях було близько 220 учасників з різних куточків України – Київ, Вінниця, Львів, Миколаїв, Черкаси та інші міста.

«Змагання тривали впродовж двох днів, - розповідає Леонід Цимбал. – Загалом усі спортсмени різних вікових категорій показали гарні результати. Від свого імені хочу привітати спортсменів клубу «Спарта», які здобули на змаганнях 17 медалей різного ґатунку».

Загалом Вінницю представляли спортсмени шести клубів. Зокрема, клубу «Катана» (тренер А. Свідерський), «Самураї» (тренер Я. Ліфман), «Боєць» (тренер В.Борисов), «Спарта» (тренер Л.Цимбал), а також спортивних секцій, які діють при центрах розвитку «Орігамі» (тренер Б.Бабій) та «Дивосвіт» (тренери Я.Дидяк, А.Антропченко та М.Лаба).

За словами Леоніда Цимбала, під час Кубку України судді оцінювали зокрема техніку роботи руками, ногами, а також безпосередньо боротьбу. «Взагалі, кудо – це відносно молоде змішане єдиноборство. Кудо поєднує в собі найкращі види єдиноборств – і дзюдо, тайський бокс, бокс, карате. Відмінність кудо від інших східних єдиноборств полягає у захисному спорядженні. Його порівнюють деколи з MMA , змішаними єдиноборствами, але в нас на голові є спеціальний шолом. Він захищає і дітей, і дорослих. Не захищає від нокаутів, проте від зламів дрібних кісток-так, тому відповідно цей спорт менш травмонебезпечний».

Тим, хто бажає приєднатися до цього виду спорту, слід звертатися за телефоном: (063) 206-97-14.

«Оскільки останнім часом попит на Кудо зростає, по місту вже працює декілька секцій у різних районах міста: у мікрорайоні Вишенька, Тяжилів, Старе місто, та Замостя, - розповідає президент обласної федерації Кудо Леонід Цимбал. – Основне – бажання, а місце і час ми допоможемо підібрати».



Переглядів: 5890
Поширень: 2

Останні новини