Як протидіяти хейтерству та булінгу в соцмережах: у Вінниці презентували ініціативу «Круто бути добрим!»

28 листопада у креативному просторі «Cherdak» м. Вінниці відбулась презентація-обговорення ініціативи «Круто бути добрим!», яку започаткували Академія блогерства та Creative Сrew Yuccie  спільно з Ukrainian bloggers.

Інтернет-технології стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. Дошкільнята самостійно дивляться мультики на YouTube, а першокласники шукають необхідну інформацію за допомогою Google, спілкуються у соціальних мережах.

Дорослі використовують інтернет як базу знань, а для літніх людей – це ще й можливість соціальної активності і додаткової комунікації із зовнішнім світом.

Популярність інтернет-ресурсів крім позитивних моментів швидкого доступу до необхідної інформації.

Сьогодні за участю молоді, відомих експертів та блогерів говорили про те, як просуватися у соціальних мережах без кібербулінгу та хейтерства, а також розповіли учасникам зустрічі як протидіяти цим явищам.

«Сьогодні у мережах всі хочуть спілкуватися, проте ми часто стикаємося із тим, що людина, яка створює щось креативне, потім отримує велику кількість негативних коментарів. Це досить серйозна проблема, особливо якщо це стосується неповнолітніх,  дітей шкільного віку загалом. Важливо пояснювати молоді, що можна просуватися в мережі без хейтерства. Ми хочемо показати, що можна бути професіоналом, але водночас добрим і креативним. Крім цього,  необхідно знати способи протидії кібербулінгу та хейтерству в соціальних мережах», - зазначив організатор заходу Руслан Анфілов

Європейський досвід показує ефективність динамічних сучасних форм пропаганди доброти, толерантності та взаємоповаги. Світовий слоган «Cooltobekind» став бестселером.

Як відомо, популярність інтернет-ресурсів, крім позитивних моментів швидкого доступу до необхідної інформації, призвела до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної та конфіденційної інформації. Особливо це стосується підлітків. На жаль, більшість пересічних громадян не володіють інформацією про небезпеку інтернету й не мають сформованої онлайн-культури. Одними з найбільш негативних соціальних явищ в мережі «Інтернет» стали кібербулінг та хейтерство. За словами організаторів заходу, протидіяти йому ефективно не вміють ні діти, ні дорослі. Тим самим негативні фактори домінують у соцмережах.  Про це та про особливості сучасного світу інформаційних технологій, який вкрай потребує людяності і доброти, йшлося під час презентації ініціативи «Круто бути добрим!»



Переглядів: 3151
Поширень: 0

Останні новини