Майже наполовину зросла активність вінницьких виробників, що експортують до Європи

Про це зазначають у Вінницькій митниці ДФС, посилаючись на статистику. Так, з початку 2019 року тут було видано 4049 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу. Ця цифра перевищила минулорічний показник на 1310 сертифікатів або на 47,8%. Тобто зростання експортних операцій вінницьких підприємств, товари яких набагато активніше почали виходити на європейський ринок з моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, очевидне.

Найбільше сертифікатів оформлено до Польщі, Німеччини, Австрії, Румунії та Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Литва, Італія, Чеська Республіка, Швеція, Франція.

Щодо продукції українського походження, то найчастіше вінницькі виробники експортують: заморожені тушки та частини курчати, соєву та соняшникову олії, жир тваринного походження, яблука свіжі та яблучний сік, макуху, швейні вироби.

Додамо, що загалом, починаючи з 2014 року, Вінницька митниця ДФС видала 14 884 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 14 суб’єктам ЗЕД області.

Нагадаємо, сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин. Отримати консультацію з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1 у Вінницькій митниці можливо за телефоном 66-96-32.



Переглядів: 1759
Поширень: 0

Останні новини