Вінничанин пробіг пів сотні кілометрів на престижному міжнародному марафоні

Вінницький спортсмен Леонід Цимбал — один з 17 000 бігунів з усієї України та ще кількох країн світу, які кинули виклик довжелезній трасі.

Чоловік пробіг 42 кілометри та 195 метрів. Разом із вінничанином долали шлях й відомі українці, зокрема, ведуча Марічка Падалко й «Міс Україна» Вікторія Кіосе.

Взяти участь забігові такого рівня вінницький марафонець планував з пів десятиліття.

«Air Kyiv City Marathon тривав у столиці 5-6 жовтня. Головну дистанцію марафону – 42 кілометри та 195 метрів, я пробіг за 5 годин, — ділиться враженнями від марафону Леонід. – Це було надзвичайно: високий рівень організації, величезна кількість учасників та волонтерів, а ще вболівальники: одним словом – круто! До цієї події я «дозрівав» довго. 4 роки збирався взяти участь у марафоні, однак за тих, чи інших обставин, не виходило. Цього року твердо вирішив – будь-що, але маю пробігти».

Каже, спеціально не готувався, оскільки мало не щодня має тренування та фізичні навантаження. Однак налаштовувався морально. Тож, попри те, що не здобув перемогу у марафоні – здобув перемогу над собою.

Поличка спортивних досягнень вінничанина поповнилась символічною медаллю. Адже «марафонець» - президент вінницької обласної федерації КУДО України. Вже не один рік тренує вінницьку малечу бойовому мистецтву.

«Хочу бути таким же крутим, як мій тренер – із купою кубків та медалей», - розповідає семирічний вихованець Леоніда Цимбала — Славко.

Батько спортсмена розповідає, що про нове досягнення тренера дізнався із соцмереж.

«На його тренуваннях маленькі спортсмени слідкують за кожним його рухом, старанно виконуючи усі завдання. Він справжній наставник для малечі. Діти на нього рівняються, слідують його настановам. Він дійсно прищеплює любов до занять спортом. А своїми досягненнями заряджає дітей на підкорення вершин», - говорить Костянтин.

Ювілейний «10th Wizz Air Kyiv City Marathon» став наймасштабнішою та найграндіознішою біговою подією України в історії.



Переглядів: 3437
Поширень: 5

Останні новини