Днями у Вінниці відбулась акція «Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця»

​Службою у справах дітей Вінницької міської ради 30 вересня було проведено акцію «Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця», під час якої розповсюджено буклети «Сімейні форми виховання», виготовлені до даного заходу, та проведено міні-опитування мешканців міста з метою з’ясування ставлення людей різного віку та статі до усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та збереження при цьому таємниці усиновлення.

Опитування показало, що всі його учасники розуміють, що таке усиновлення. Переважна більшість опитаних знають про загальнодержавне свято - День усиновлення. За певних умов вони розглядали б для себе можливість взяти на виховання або усиновити дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, з числа родичів, близьких знайомих.  

Значна кількість опитаних виявилася не готовою до такого кроку з різних причин таких, наприклад, як наявність своїх дітей, нестабільний фінансове забезпечення, стан здоров’я, вік, проблеми, які можуть виникнути, при вихованні дітей. 

Щодо збереження таємниці усиновлення думки опитаних розділилися. Беззаперечно підтримали збереження таємниці усиновлення 14  осіб, так само 14 осіб висловилися за скасування таємниці усиновлення. Інша половина опитаних висловила своє ставлення до таємниці усиновлення з урахуванням певних обставин: 24 особи вважають необхідним збереження таємниці усиновлення до досягнення дитиною віку, коли вона може усвідомлено ставитися до факту її усиновлення, для забезпечення ж її належного психологічного стану; 4 особи вважають необхідним скасувати таємницю усиновлення, виходячи з тих самих причин.



Переглядів: 5511
Поширень: 1

Останні новини