У центрі Вінниці до Всесвітнього дня серця влаштували акцію «Будь другом своєму серцю!»

У неділю, 29 вересня в центрі Вінниці було проведено благодійно – пізнавальну та профілактичну акцію громадської організації «Лелека» (керівник – Лариса Мовчан). «Будь другом своєму серцю!» - такий лейтмотив та основне гасло недільного свята було обрано не дарма, адже акцію приурочено всесвітньому Дню серця, аби привернути увагу населення планети до профілактики кардіологічних захворювань, забезпечення малечі й дорослих літературою про здоровий спосіб життя, вкотре активно пропагувати принципи побудови щасливої здорової родини.

«На жаль, загалом як у світі, так і в Україні, зокрема, найбільша смертність фіксується в наслідок серцево–судинних захворювань. А вони, в свою чергу, є результатом нездорового способу життя, зловживання шкідливими звичками, наявністю стресів та нестабільності у гуманітарному розвитку. Тому ми своєю акцією хочемо вкотре донести всім вінничанам, і маленьким, і дорослим, що здоров`я серця – це, перш за все, здорова щаслива родина, активне життя, здорове харчування та панування гармонії, миру і злагоди у кожній сім`ї» - зазначила організаторка акції, керівник ГО «Лелека», головний лікар Вінницького кардіоревматологічного санаторію Лариса Мовчан.

Акція відбулась у форматі «сімейного свята»; всі її учасники – діти й підлітки, їхні батьки мали певне завдання: виступити із творчим номером, взяти участь у майстер-класі, власноруч створити цікавий авторський виріб чи смаколик, прикрасивши його шоколадними фарбами.  портивні секції пропагували вправи для нормалізації тиску та системні вправи для активних повсякденних занять фізкультурою, а фахові кухарі пригощали відвідувачів «здоровою їжею» – це страви із фруктів, овочів та вітамінномістких продуктів, які цілком можуть бути нашими повсякденними «ліками для серця».

Поряд із цим – представники медичних закладів пропонували пройти експрес-аналіз крові та вимірювання тиску з метою виявлення можливих ускладнень, а також здійснити моніторинг поточного стану роботи серця.

«Здоров`я кожної людини полягає у її позитивній фізіології, правильному харчуванні, у повсякденних занять фізкультурою. Це дуже важливо для здорового серця – підтримувати свій належний фізичний стан! Разом з тим, не забуваймо, що наше здоров`я – це також і сприятливий психологічний клімат, це - щаслива українська родина, гармонійний розвиток дітей. Бережіть себе і своє серце, будьте йому справжнім другом!» - побажала учасникам акції директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, подякувавши як її організаторів, так і учасників за позитивний пізнавальний захід активного родинного відпочинку.



Переглядів: 2948
Поширень: 1

Останні новини