У неділю у Вінниці пройдуть «Джазові сніданки» - проект, який вразить усіх!

Не лише дізнатися практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й отримати унікальну нагоду - помузикувати із ними, у неділю зможуть всі вінничани та гості міста на унікальних «Джазових сніданках».

Цей інноваційний культурно-освітній проект креативних музичних коворкінг-зустрічей вперше у Вінниці відбувся минулого року. І одразу вразив усіх незвичним форматом та особливою невимушеною атмосферою. Артисти зізнавались, що подібне бачили лише у Нью-Йорку та у Європі, а глядачі одноголосно говорили: «Хочемо ще!»

Цього року «Джазові сніданки» пройдуть у неділю, 22 вересня, з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Учасниками проекту стануть зірки Куби, Польщі, Австрії, Ямайки, Південно-Африканської Республіки та Ізраїлю:

спеціальний гість проекту - всесвітньовідомий кубинський гітарист та викладач Лондонського музичного коледжу Ахмед Дікінсон Карденас, легенда польського джазу, культовий кінокомпозитор, видатний джазовий скрипаль і диригент Кшесімір Дембскі, лідери знаменитої польської формації Oleś Brothers – контрабасист Марцін Олесь та барабанщик Бартломей Олесь, блискучий польський саксофоніст-новатор і композитор Міхал Кобоєк, один із кращих трубачів світу Маріо Ром з Австрії, знаменитий ізраїльський джазовий саксофоніст, композитор та музичний продюсер Алекс Горен, ізраїльська джаз-діва Доріт Горен, король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький (Ізраїль), віртуозний контрабасист Валерій Ліпец (Ізраїль).

Усі вони під час під час невимушеного спілкування, за філіжанкою кави ділитимуться із глядачами усіма секретами свого творчого успіху та майстерністю імпровізації.

- Усі, хто був минулого року на «Джазових сніданках», підтвердять, що це настільки особливий проект, після якого виходиш геть іншим. Це така потужна концентрація творчої енергії, яка надихає та об’єднує усіх, - зазначає продюсер міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Минулого року під час «Джазових сніданків» ми вперше у Вінниці показали, як насправді навчаються музиці, творчості й мистецтву у Європі. Не у чотирьох стінах за застарілими підручниками, а на практиці. У абсолютній атмосфері свободи і безмежного натхнення! Де музиканти-початківці спокійно грають та спілкуються зі знаменитостями.

- Щоби кожен учасник отримав можливість вільного творчого самовираження та самореалізації, знайшов відповіді на важливі для себе запитання і, спілкуючись у неформальній атмосфері із відомими музикантами, почав сам розвиватися та досягати успіху - саме у цьому полягає основна мета «Джазових сніданків», - відзначає голова правління ГО «Інститут культурної політики», заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. - Ми одразу обрали такий формат проведення - за філіжанкою кави, щоб були зруйновані бар’єри та стереотипи між публікою та артистами, щоб були створені всі умови для вільного обміну думками, досвідом та можливістю відкриття у кожного глядача «потаєного» творчого та креативного потенціалу.

Проект «Джазові сніданки-2019» відбудеться за підтримки Інституту культурної політики та Вінницької міської ради.

Це буде один із багатьох сюрпризів грандіозного ХХІІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019, який з 20 по 22 вересня збере у Вінниці найкращих джазменів із 8 країн, на відкритті вразить показом легендарного мюзиклу «Бал у Савойї», а у фіналі подарує усім всесвітню прем’єру проекту «Jazzy Latin Groove B & W» від зірок першої величини, які на особисте запрошення Вінницького міського голови Сергія Моргунова дадуть єдиний концерт в Україні.

Все найцікавіше про концерти блискучого VINNYTSIA JAZZFEST-2019 і те, як потрапити на «Джазові сніданки» дізнавайтесь на офіційному сайті http://jazz.vn.ua, у інформаційному центрі VINNYTSIA JAZZFEST за адресою: вул. Театральна, 15 (1 поверх) та за телефоном: (0432)690-025.

Яка атмосфера вирувала на «Джазових сніданках» минулого року і чим найбільше проект вражає глядачів – дивіться у відео.



Переглядів: 2037
Поширень: 0

Останні новини