Перші випускники кафедри військової підготовки ВНТУ склали присягу

54 студенти, які завершили навчання у Вінницькому національному технічному університеті за програмою підготовки офіцерів запасу, прийняли присягу на вірність Україні.

І це не лише студенти ВНТУ, а й інших вишів регіону.

Навчання тривало впродовж двох років за трьома військово-обліковими спеціальностями:

«Бойове застосування військових частин і підрозділів радіотехнічних військ»; «Бойове управління польотами авіації з пунктів управління»; «Бойове управління польотами авіації з наземних пунктів управління, які мають системи наведення».

Після складання випускного іспиту студенти приймали присягу у різних військових частинах, де проходили навчальний збір залежно від фаху, який отримали.

Завідувач кафедри військової підготовки ВНТУ, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Андрій Поляков: «Нині триває набір студентів на кафедру військової підготовки ВНТУ для навчання за програмою підготовки офіцерів запасу за спеціальностями:

«Бойове застосування автомобільних з’єднань, військових частин і підрозділів»; «Експлуатація та ремонт автомобільної техніки і гусеничних машин»; «Бойове застосування військових частин і підрозділів радіотехнічних військ»; «Бойове застосування військових частин і підрозділів зв’язку та радіотехнічного забезпечення авіації»; «Експлуатація та ремонт радіотехнічних засобів забезпечення польотів авіації»; «Будівництво та експлуатація будівель і споруд спеціального та загальновійськового призначення».

До навчання запрошуються студенти ВНТУ та інших вузів 3-4 курсів, студенти, які навчаються у магістратурі, студенти, які навчаються за скороченою формою навчання (всіх форм навчання) та всі бажаючі віком до 40 років, які мають вищу освіту не нижче освітнього рівня «бакалавр».

Студенти, які бажають навчатися на кафедрі військової підготовки ВНТУ та отримати військове звання «молодший лейтенант запасу», можуть подати заяву на вступ та отримати направлення на військово-лікарську комісію» у кабінеті 2206.


Теги: ВНТУ

Переглядів: 7197
Поширень: 0

Останні новини