Грабіжники-невидимки: квартиру вінничан «почистили» серед білого дня та в самому центрі міста

Поки вінничани гостювали в селі, в їхній квартирі на Магістратській «господарювали» злочинці.

Над вечір неділі, 25 серпня, злодії винесли з помешкання людей гроші та прикраси.

«Ми повернулись додому від батька. Щойно я відкрила двері в коридор – одразу збагнула, що у квартирі хтось був. На підлозі валялись мої записники з рецептами, в одній кімнаті було відчинене вікно, а вазони валялись на підлозі», - розповідає постраждала Ніла Міщук.

Таку картину застала сім’я Міщуків вдома. Одразу викликали поліцію. Як виявилось, пограбували їх за кілька годин до того, як вони переступили поріг оселі.

«Їхня квартира на першому поверсі, злочинці потрапили туди шляхом віджиму пластикового вікна. Воно не обладнане для того, щоб убезпечити матеріальні цінності», - розповідає речниця ГУ НП Вінниччини Анна Олійник.

В кімнатах все перевернули догори дриґом. Знайшли заощадження, які збирала родину синові-випускнику на навчання у ВУЗі та золоті прикраси.

Загалом, постраждалі нарахували: в них вкрали 1 400 доларів та 18 000 гривень.

«Найбільше мені шкода золотих прикрас, які залишила покійна мама в спадок. А ще, вкрали гаманець сина, де він відкладав свої власні гроші не один рік», - додає постраждала.

Попри те, що людей грабували серед білого дня та прямо в центрі міста, свідків не знайшли.

Наразі відкрито кримінальне провадження за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена з проникненням в помешкання). Грабіжникам світить від 3 до 6 років позбавлення волі.

Наразі ведеться слідство. А от постраждала родина звертається до всіх небайдужих: допомогти знайти тих, хто, ймовірно став свідком злочину.


Теги: крадіжки

Переглядів: 3859
Поширень: 4

Останні новини