Під Вінницею планують побудувати ще один кризовий центр для жінок із малюками

Зменшити кількість соціальних сиріт, прихистити матусь та їхніх малюків, які залишились просто неба та без підтримки рідних. Таке завдання три роки поспіль виконував «Дім Мама».

«Друзі, у мене вже дійсно болить душа. Болить від того, що безліч діток мають змогу потрапити до дитячого будинку», - пише на своїй сторінці у Фейсбук засновниця кризового центру.

А все тому, що в «Дім Мама» - катастрофічно не вистачає вільних місць.

Будівлю під кризовий центр на 600 квадратів в с. Лука-Милешківська звели за кошти сім’ї вінничанки Ольги Череватової.

«З 1 червня 2016 року «Дім Мама» став домівкою для сотень діток та матусь. За час існування центру було врятовано понад 125 діток від дитячих будинків. Це усі дітки, які проживали у нашому центрі з матусями», - пише в публікації Ольга.

На 4-х поверхах центру розмістились 6 кімнат. В кожній проживає по 2-3 родини. Є жінки, які приїжджають з одним малюком, а є й багатодітні.

Наразі у центрі «Дім Мама» прихисток знайшли 25 діток різного віку.

«Кожного дня мені телефонують матусі, які опинились на вулиці, просять про допомогу. І одну фразу, яку я постійно чую у телефоні: «Служба у справах дітей хоче відібрати у мене дитину, погані умови проживання, я сама сирота, покинув батько дитини, рідних у мене не має».

Щоб зарадити горю жінок, терміново потрібно розпочати будівництво ще однієї будівлі у «Дім Мама».

«В нас є 10 соток городу. На цьому місці ми плануємо звести ще одну будівлю. Це буде двоповерхове приміщення на 240 квадратів. Закласти фундамент ми плануємо після збору урожаю. Для початку, нам потрібно 200 тисяч гривень», - ділиться планами Ольга. Та закликає усіх небайдужих долучитись до будівництва «Дім Мама – 2».

Для матеріальної допомоги:

ПриватБанк 5168 7427 0187 5860, засновник центру «Дім Мама» Череватова Ольга

Фото - з сторінки Ольги у Фейсбук. 



Переглядів: 2672
Поширень: 3

Останні новини