У першому півріччі Вінницька обласна служба зайнятості працевлаштувала 442 безробітних

Однією із послуг, що надає державна служба зайнятості роботодавцям, є компенсація єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Таке стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць сприяє вирішенню зайнятості населення.

Хто з працедавців може скористатися цією послугою, роз’яснює директор обласного центру зайнятості Галина Скоковська:

- Головною умовою на отримання компенсації є створення нового робочого місця та працевлаштування на нього зареєстрованого безробітного за направленням центру зайнятості. Отже, роботодавці, що працевлаштували на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та роботодавці, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості, мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

У Вінницькій обласній службі зайнятості протягом січня-червня 2019 року на нові робочі місця працевлаштовані 442 безробітних, за яких роботодавцям компенсуватимуться фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Переважає створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва, які працевлаштували 322 безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. За галузями працевлаштування безробітних на нові робочі місця виглядає так: переробна промисловість – 38%; оптова та роздрібна торгівля – 15%; надання інших послуг – 13%; тимчасове розміщування і організація харчування – 12%; будівництво – 8%; сільське, лісове та рибне господарство – 7%; інформація та телекомунікація – 7%.




Переглядів: 2123
Поширень: 0

Останні новини