У Вінниці пройшов благодійний концерт для збору коштів на лікування хворого на рак Дениска Матійчука

Співачка та акторка театру і кіно Алла Мартинюк, Ейра, Юлія Купцова, гурти «Фурджі» та «Шайрі», Олександр Клец, Руслан Ілюк та Юрій Сусло. На один вечір усі ці артисти об’єднались на вінницькій сцені заради благодійної мети.

«Ми дізнались що у Вінниці фінансової допомоги від небайдужих потребує трирічний хлопчина. В Дениса Матійчука рідкісна форма онкології — Гістіоцитоз з клітин Лангенгарса. В Україні дитині можуть зарадити лише операцією, яка, можливо, призведе до каліцтва. Без оперативне, альтернативне лікування мамі запропонували за кордоном. Наразі вони шукають країну, де лікуватимуть малюка. Поки що зупинились на італійській клініці. Але, наразі мама ще в пошуку. А поки, наше завдання допомогти їй матеріально», - розповідає співорганізатор благодійного концерту Родіон Ємельянов.

Крім того, що це захворювання рідкісне й небезпечне, організм Дениски, його імунна система та печінка виснажилась після понад два роки хіміотерапії.

«За ці два з половиною роки Дениска багато пережив і витримав. Холодні стіни лікарні, постійні аналізи, крапельниці, хімії, Дениска не знає що таке справжнє дитинство», - каже мама Аліна Матійчук.

Тож, Родіон Ємельянов разом із колегою-благодійницею Юлією Лукаш почали шукати людей, які своєю творчістю допоможуть малюкові. Так, свою допомогу, запропонували українські співаки.

«Мама сама виховує дитину, тож, ми вирішили її підтримати, адже чужих дітей не буває. Ми кинули клич українським артистам, що маємо таку благодійну у мету. Як бачите, нас підтримали. І не лише співаки, а й долучився вінницький бізнес: ресторани, одна з тур фірм та салон краси. Нам надали подарункові сертифікати, які ми розіграли на аукціоні», - розповідає Юлія Лукаш.

Втім, заанонсований на Чердаку концерт, на який збирались прийти більше сотні глядачів, так і не відбувся. Родіон каже, на заваді заходу ледь не став чийсь злий жарт.  

«У Вінниці, саме в цей час, коли ми активно готувались до виступу артистів і прийому госте, знову хтось кинув інформацію про те, що у торговельно-розважальних центрах закладена вибухівка. Серед них і «Скай-Парк». Тож, ми шукали вихід із ситуації. Нам надали приміщення у молодіжному центрі «Квадрат». Але, багато людей про зміну локації так і не дізнались, попри те, що ми намагались поширити цю інформацію. На концерт прийшло трохи більше півсотні глядачів», - каже Родіон.

Попри труднощі, з якими довелось зіштовхнутись усім причетним до благодійного концерту, захід таки відбувся. Артисти запалили публіку своїми хітами.

Під час концерту та аукціону вдалось зібрати 13 тисяч гривень. Тож, організатори звертаються до усіх небайдужих, допомогти Денискові боротись за життя. 

Карта ПриватБанк 4149 4390 0888 4516 Аліна Матійчук, мама.



Переглядів: 3704
Поширень: 0

Останні новини