У Вінниці в будівлі «Кабінету Міністрів» УНР 1919 року відкрили суд

Вчора офіційно презентували відреставровану пам'ятку архітектури Вінниці - колишній готель "Савой". Нині тут розташовується Сьомий апеляційний адміністративний суд.

Довгий шлях відбудови та реставрації увінчано успіхом: велична споруда із визначною історією і не менш захопливою сучасністю знову посіла чільне місце на центральній вулиці міста. Варто зазначити, що будівлю було включено до туристичного маршруту м.Вінниці. У рамках урочистого відкриття відбувся історично-презентаційний вечір, під час якого присутнім презентували відреставроване приміщення пам’ятки архітектури місцевого значення.

Під час зустрічі присутні також дізналися про історичні сторінки та про яскравих постатей, чиє життя було пов’язане із пам’яткою архітектури. Під час відкриття історик, директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен виступив із презентацією «Історія «Савою» та «Савой: до та після». У свою чергу, художній керівник хору «Соломія» Назарій Давидовський презентував «Мистецький літопис «Савою».

«Масштаби проведеної роботи, звичайно, вражають, але нам вдалось не лише повернути архітектурну окрасу нашого міста, а й побудувати правовладну установу Європейського взірця. Презентація будівлі відбувається у час днів адміністративної юстиції, і цей час вибраний не випадково, адже саме у цих стінах сторіччя тому тогочасним міністром юстиції Дмитром Марковичем, було започатковано адміністративну юстицію, - говорить  очільник 7ААС Віталій Кузьмишин. -У даному приміщенні ми працюємо з 2018 року, але завершальний етап реставраційних робіт відбувся саме у 2019 році. У 2011 році ми отримали в оренду дане приміщення».



Переглядів: 4316
Поширень: 2

Останні новини