На 2 черзі реконструкції Замостянської облаштовують "оксамитовий шлях"

Реконструкція вулиці Замостянської – продовження робіт уже на ІІ черзі. Це ділянка між вулицями Стеценка та Стрілецька. Важливий інфраструктурний проект, який реалізуємо за фінансової підтримки з Державного фонду регіонального розвитку. Зараз будівельники облаштовують трамвайні колії по принципу «оксамитового шляху», який дозволяє забезпечити більш плавний хід транспорту. Це важливо для мешканців будинків, що розташовуються поруч, адже шуму та вібрацій буде значно менше. Для зварювання рейкових стиків застосовують спеціальну технологію, завдяки чому з’єднання якісніше, а часу для монтажу витрачають в кілька разів менше, аніж вручну.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук Вінницький міський голова Серігй Моргунов.

"Також по проекту буде обладнана дощова каналізація, якої на цій ділянці вулиці не було. По першій черзі реконструкції ефект відчутний - відведення зливових вод відбувається належним чином. Будуть оновлені й інші інженерні комунікації - водогін та побутова каналізація. А електромережі, як уже заведено у місті, прокладаємо під землею.

Сучасною стане пішохідна зона – з вуличними меблями, освітленням та зеленою алеєю. Планується висадити 220 молодих дерев – це у чотири рази більше, ніж росло до того.

Із завершенням другої черги реконструкції отримаємо сучасний європейський простір на Замості, який буде комфортним для мешканців, а оновлена інфраструктура буде зручною для усіх учасників руху", - написав С.Моргунов.





Переглядів: 2963
Поширень: 1

Останні новини