У Вінниці обрали топ-4 ідеї, які «підуть з молотка» на аукціоні

Собачі вбиральні, чат-бот в Телеграмі на захист прав дітей та форум-театр проти наркотиків. У Вінниці обрали топ-4 ідеї, які «підуть з молотка» на аукціоні. У Вінниці знову проведуть «Аукціон проектів». Фонд громади «Подільська Громада» 4-ий рік поспіль запрошує вінничан інвестувати у розвиток нашого міста. Для цього достатньо проголосувати живими грішми на підтримку соціального проекту, що припаде до душі.

«За своє право на життя цьогоріч змагаються 4 різнопланових проекти. Один з них - «Життя без залежності». Він покликаний зменшити рівень наркотичної залежності та поширення наркотиків серед підлітків Вінниці. Проект передбачає проведення форум-театрів, під час яких, акторами стають школярі, дитячі омбудсмени та шкільні офіцери», -розповідає організатор «Аукціону проекту» Леся Найчук.

Також проект включає 1 відкриту лекцію для батьків про способи розповсюдження наркотичних речовин через Інтернет, тренінг-інструктаж для шкільних психологів по впровадженню методики форум-театру, молодіжна гра-квест - «Життя без залежності»

2. «Права людини для школярів»

Передбачає Створення чат-бот в «Месенджері» або «Telegram» для надання підліткам безкоштовної юридичної та інформаційної підтримки в сфері захисту прав людини.

«Діти зможуть поскаржитись на порушення їхніх прав та отримати безкоштовну юридичну консультацію», - додає Леся Найчук.

3. «Стань помітним»

Просвітницькі заходи, які проведуть дітей в рамках проекту, допоможуть зменшити аварійнійсть на дорогах, де учасниками ДТП стають дітлахи.

«Ми хочемо на нагадати, що безпечне місто починається з маленьких кроків підвищення культури пішоходів, велосипедистів та водіїв. Важливу роль тут відіграють флікери, браслети, рефлектори, різні світловідбиваючі елементи. Ми хочемо виготовити пів тисячі флікерів, роздати їх діткам, щоб вони їх повісили на рюкзачок», - розповідає керівник проекту Тетяна Верещак.

4. «Чисте місто – чисте сумління». Так назвали свій проект наймолодші учасниці конкурсу. Це юні вінничанки, які пропонують почати встановлювати у нашому місті собачі вбиральні. Це урни, в які господарі викидатимуть прибрані за своїми чотирилапими екскременти.

«Ми бачимо, що люди вже частіше почали прибирати за собаками, але потім вони не знають, куди цей пакетик подіти. Тож пропонуємо, щоб в Центральному парку, парку Дружби народів та поруч із психлікарнею почали встановлювати такі собачі вбиральні», - розповідає юна активістка Марія Баранович.

Бюджет на втілення кожної ідеї – до 30 000 гривень.

За який проект голосувати коштами – обирати Вам.

Для того, щоб стати «донором» одного з них, достатньо зареєструватись на сайті «Подільська Громада» https://gromada.vn.ua/.

Публічна презентація ідей відбудеться на «Аукціон проектів». Він пройде в ресторанному комлексі «Ренесанс» 15 травня о 17:00.

Загалом за три роки за допомогою «Аукціону проектів» вдалось зібрати понад 200 тисяч гривень та втілити в реальність півтора десятка цікавих та корисних для Вінниці ідей.



Переглядів: 3333
Поширень: 0

Останні новини