«Нива» в гостях переграла лідера групи «Минай»

Після перемоги на Житомирщині ФК «Минай» (Закарпаття) повернув собі лідерство в групі «А» другої ліги чемпіонату України з футболу.

В той же час вінницькій «Ниві», яка зазнала двох поспіль поразок, конче були потрібні очки. Адже колектив Вадима Кудіярова і Колінса Нгахи опустився на п’яте місці турнірної таблиці. Йому не могли допомогти в грі із «Минаєм» лідери Ігор Маляренко, Денис Долінський і Олександр Менжега. Цікаво, що водночас ворота закарпатців захищав основний воротар нивівців минулого року Артем Кулініч, який у міжсезоння перебрався на Закарпаття.

Матч «Минаю» із «Нивою» відбувся 25 квітня. В першому таймі господарі мали цілком реальні шанси забити. Ось тільки вони свої можливості не реалізували, а «Нива» це зробила. Рядовий аут з правого флангу від Влада Когута, наш нападник Ярослав Браславський в оточенні суперників зумів і прийняти, і прокинути, і розстріляти ворота з гострого кута хорошим ударом з правої ноги. 0:1 на 25-й хвилині. Це перший гол досвідченого форварда після відновлення профі-кар'єри!

Незабаром «Нива» вдруге змусила переживати фанів господарів. Тепер уже Браславський був асистентом, а Віктор Коровіков після його проникаючого пасу виявився прямо перед воротарем - офсайд, та й сейв удару. У відповідь Василь Піняшко виводив Роберта Гегедоша на воротаря, і тут Максим Гурідов теж виграв свою дуель.

Другий тайм не особливо змінив картинку гри - господарі намагалися відігратися, гості - зміцнити свою перевагу. «Нива» атакувала рідко, але влучно. Згадаємо, як до атаки другим темпом підключився захисник Олександр Дугіенко і досить небезпечно пальнув поруч із дальнім кутом. У відповідь - дальній удар Карнози, і тут знову добре зіграв Гурідов.

На що залишається надія, коли гра не дуже йде? На пенальті, звичайно! Господарі вимагали його кілька разів, поки не добилися свого. Перший удар від Василя Піняшко захисник Влад Когут прийняв на плече. Ще один - знову відскок. І лише коли Сергій Бондарчук і Олександр Демченко спробували зіграти на винос, м'яч влучив комусь із них в руку. Досвідчений Гегедош розгойдав воротаря, але з точки послав м'яч вище воріт. А через півхвилини Роберт в'їхав в Бондарчука - і це друга жовта, а слідом червона.

Навіть в меншості «Минай» намагався відігратися - згадаємо, як після одного з кутових Максим Гавриленко головою запустив м'яч вище воріт з вбивчої позиції. Але «Нива» героїчно вистояла - а Колінс Нгаха здобув, напевно, найвагомішу перемогу в своїй тренерській кар'єрі на цей момент.

І З 32 очками вінничани впритул наблизилися до четвірки лідерів. А «Минай», що залишився з 34 очками, після цього необов'язкового поразки знову поступився лідерством. Перемогу в гостях над лідером групи «А» другої ліги «Минаєм» (1:0) прокоментував головний тренер «Ниви» Колінс Нгаха:

– Ми не збиралися ставити «автобус» у виїзній грі проти лідера перегонів. А з перших хвилин намагалися діяти активно, пресингували, створювали непогані атаки. Адже нивівці не мали завдання діяти переважно на власній половині і виходити лише у контратаки. Зрозуміло, весь матч «Нива» не могла пресингувати. Тому моментами довелося грати від оборони. Але задача на гру в цілому була – атакувати! Адже, зважаючи на турнірну таблицю, нам були потрібні очки.

Коли команда виграє із рахунком 1:0, вона дещо «сідає», і це нормальне явище. Я підказував хлопцям грати «вище», але вони не завжди могли це виконати. «Минай» - хороша, кваліфікована команда, яка прагнула відігратися після пропущеного м’яча. Але практично під час всіх її атак ми контролювали ситуацію – і захист, і воротар. Тому серйозних загроз біля воріт «Ниви» майже не було.

Наш провідний форвард Ярослав Браславський зняв «безгольове прокляття» в цій грі. У нього було багато моментів в стартових поєдинках, але ніяк не вдавалося відзначитися …

– Я дуже задоволений тим, що Ярик сьогодні вирішив долю поєдинку. Хоча він в попередніх матчах не використовував свої шанси, я вірив, що Бралавський почне забивати. На відміну від деяких «експертів»! Ярослав Браславський – дуже розумний нападник хорошого класу, якими не «розкидаються». До того ж він наш, вінницький хлопець, який є патріотом місцевого футболу. Я знаю його можливості, бо ми працювали разом у «Світанку-Агросвіті» (Бершадський район).

Задоволені, що вдалося взяти реванш у «Минаю» за прикру поразку у другому колі, коли пропустили на останніх хвилинах?

– Безумовно. Звертаю увагу й на інший аспект. Ми добиралися на матч десять годин. Після таких важких переїздів дуже хочеться отримати позитивний результат. Тому я вдячний футболістам і нашим вболівальникам, які підтримували нас у Минаї. Взагалі ми відчували підтримку усіх фанів футболу Вінницької області .Адже багато-хто перед матчем писав та бажав удачі.

– В наступній грі приймаємо аутсайдера групи «Буковину». Що можна сказати про цього суперника?

– Ми будемо максимально готуватися до цієї гри, вивчати буковинців. Збираємося будувати тактику і стратегію гри, зважаючи на можливості суперника. Шкода, що попередній домашній матч «Нива» програла (тернополянам-авт.). За це вчергове хочу принести вибачення вболівальникам. Розраховуємо на їхню підтримку в наступній грі проти «Буковини», яку розраховуємо виграти. Але футбол – це футбол, і наперед складно щось загадувати.

Перед матчем із «Буковиною» встигнуть повернутися до складу наші травмовані лідери Ігор Маляренко і Денис Делінський?

– Поки я не готовий нічого сказати з цього приводу. Подивимося: у нас є в запасі ще кілька днів. В принципі, наша команда може грати гідно, незважаючи на будь-які кадрові проблеми. Приміром, у грі з «Минаєм», не зміг взяти участь лівий захисник Олександр Менжега. Ми довго думали, ким його замінити на цій позиції. Адже іншого номінального лівого захисника у нас немає.

Але в «Ниві» є футболісти, які за потреби можуть змінити партнера у його амплуа. Сергій Бондарчук, який є номінальним центральним або правим захисником, сьогодні грав на лівому фланзі захисту і відпрацював на доволі хорошому рівні.
 



Переглядів: 3544
Поширень: 0

Останні новини