У Вінниці відбувся ІІІ Міжнародний пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах»

13 квітня, у залі Вінницького державного академічного музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського відбувся гала-концерт ІІІ Міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах», який стартував 11 квітня у місті Вінниці.

Провідною метою заходу є сприяння самореалізації дітей та молоді з інвалідністю, привернення уваги громадськості до їхніх проблем.

Під час урочистого відкриття фінального етапу конкурсу організатор конкурсу, голова ГО «Центр «Культурна стратегія - ХХІ» Людмила Бушинська подякувала співорганізаторам заходу та усім присутнім за підтримку учасників фестивалю: «Дякую усім, хто прийшов сьогодні підтримати прекрасні таланти, які вже п’ять років поспіль ми збираємо у цій чудовій залі. Також я вдячна всім учасникам, адже це чудові діти з великим потенціалом і талантом. Ми раді, що можемо допомогти їм стати більш впевненими у собі, побудувати власний життєвий шлях, повірити у свої сили. Усі діти, які сьогодні тут, вже є зірками, які достойні поваги та великої сцени»

Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зазначив: «Ми пишаємося мужністю, талановитістю кожного з учасників. Цей фестиваль показав, що ми можемо підтримувати таланти тих дітей, які найбільше потребують нашої уваги і турботи. Я переконаний, що цей чудовий захід відбуватиметься щороку у місті Вінниці, адже фестиваль, який проходить під патронатом Першої леді України Марини Порошенко, і надалі матиме надійну підтримку. На сьогодні триває величезна робота для дітей з особливими потребами. Зокрема, минулого року фактично в кожному районному центрі було відкрито інклюзивно-ресурсні центри, тож цьогоріч ми плануємо відкрити ще чотири, адже ми повинні пам’ятати, що саме завдяки таким дітям ми стаємо світлішими і кращими».

Нагадаємо, що пісенний конкурс «Золотий птах», який традиційно проходить навесні кожного року за сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Департаменту культури Вінницької міської ради, громадської організації «Центр «Культурна стратегія – ХХІ», ВРЦСМ галерея «Арт-шик», Благодійного фонду П. Порошенка, торгівельної марки «RUTA», Культурного центру «Галерея – ХХІ» та інших спонсорів, об’єднує талановитих дітей та молодь з різних регіонів України та закордону. З 2017 року Фестиваль «Золотий птах» проводиться під патронатом Першої леді України, Голови Українського культурного фонду Марини Порошенко, яка опікується дітьми з інвалідністю, а саме – інклюзивною освітою.

Соціальний проект «Золотий птах» втілено за сприяння представника Республіки Польща, Фонду ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS», який є організатором щорічного Міжнародного пісенного фестивалю для молоді з особливими потребами у польському місті Чехочинек під назвою «Чехочинські творчі зустрічі».

Цьогоріч у фінальному турі конкурсу виступили 20 учасників від 10 до 23 років з України, Польщі, Грузії та Азербайджану. Учасники та переможці пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах» отримали іменні дипломи, а також пам’ятні нагороди, грошові премії від організаторів і спонсорів конкурсу. Переможці конкурсу представлятимуть Україну на ХХІІІ пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» в липні 2019 року.




Переглядів: 3700
Поширень: 0

Останні новини