В історичному центрі міста висадять липи, клени та червонолисті дуби

Вінничан закликають долучатись до «створення зеленого майбутнього міста». Для цього достатньо прийти до обласного архіву, що на Соборній та зробити свій внесок в Еко-проект «Green city».

Під час акції планують засадити листовими деревами закинуту територію поруч із Державним архівом та Технічним ліцеєм, що знаходиться в самому історичному центрі Вінниці. Учасники зеленої акції дадуть життя двом десяткам дерев. Це, зокрема, липи, червонолисті дуби та клени.

«Вінниця є дуже комфортним та зеленим містом. Щороку у ньому проводиться ряд екологічних заходів з популяризації екосвідомості вінничан у напрямку сортування сміття, використання альтернативних джерел енергії, благороустрій та озеленення. Ми прагнемо показати, що молодь розуміє актуальність екологічного питання для міста та нашої планети загалом» - розповідає організаторка акції, учениця технічного ліцею Дар’я Присяжнюк.

«Ми звернулися за молодими саджанцями до начальника Вінницького обласного лісового та мисливського господарства та щиро вдячні за підтримку та оперативне реагування», - додає екоактивістка.

Тож, молоді та активні, сподіваються: цієї весни наше місто поповниться молодими деревами, які з часом пустять міцне коріння та стануть окрасою центральних вулиць. А ще чекають усіх охочих о 13:00 біля архіву.



Переглядів: 4010
Поширень: 0

Останні новини