Сучасний фолк та іспанський шансон: у Вінниці змагались музиканти з усієї області

65 музикантів показали свої таланти на 10-му ювілейному вокально-інструментальному конкурсі «Струни Поділля». Молоді співаки, бандуристи, баяністи, гітаристи та піаністи з’їхались до Вінницького Педагогічного коледжу.

Кожен виступав у своїй номінації. На першому етапі конкурсу молодь прослуховували члени журі — фахівці з різних музичних напрямків. Молоді таланти давали «індивідуальні концерти», виконуючи по дві композиції.

«Конкурс покликаний підтримати творчу молодь нашої області, відкрити їх скриті таланти. Ми запросили зіркове журі нашого міста, щоб вони могли на вищому рівні оцінити учасників конкурсу», - розповідає організатор 10-го ювілейного вокально-інструментального конкурсу «Струни Поділля» Назарій Давидовський.

Гру на фортепіано оцінював піаніст та диригент Георгій Курков, Світлана Абаїмова – судила гру на скрипці, а на гітарі та інших струнних - Олександр Сомик. Вокалістів оцінював співак Олександр Онофрійчук. «Я звертаю увагу на природні вокальні дані молодих виконавців, вокальні прийоми, динаміку голосу, подачу музичного твору, щоб він імпонував виконавцю», - ділиться секретами вимог журі  Олександр

Вокалісти виспівували як відомі хіти від українських зірок, так і фольклорно-етнічні пісні, які понад століття тому лунали на вечорницях наших предків.

Лунав на сцені і шансон, щоправда, іспанський. Складну закордонну пісню у стилі "шансон" виконала Діана Бевз з Вороновиці: «Щоб завчити текст пісні іспанською мовою, я переписала його українськими літерами. Твір важкий, я готувалась довго, старалась. Друга пісня – «Вільний  птах» Наталі Могилевської».

Учасники, які набрали найбільше балів від журі, дійшли до Гала-концерту.

Гран-прі поїхало до Могилів-Подільського. Його власник - акордионист Олесандр Мороз. А от юна співачка із Жмеринки Дарина Черемховська виборола можливість безкоштовно записати власний трек у професійній студії та відзняти на нього бекстейдж.



Переглядів: 3745
Поширень: 0

Останні новини