Минулого року у Вінниці більш ніж на 30 % зріс обсяг експорту товарів і послуг

Зовнішньоторговельні операції з товарами суб’єкти господарювання міста здійснювали з партнерами із 126 країн світу, 27 з яких є державами ЄС. Обсяги експорту до країн Європейської Співдружності склали 361,9 млн дол. США. 

«Протягом 2018 року спостерігався ріст обсягу експорту товарів і послуг на 32,6% до показника 2017 року», – розповів директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян під час чергового засідання виконкому. 

Для допомоги вінницькому бізнесу в питанні збільшення обсягів експорту. В минулому році у Вінниці відбувся захід для експортерів «Експортний день: Вінниця», в рамках якого відбулось виїзне засідання Ради з просування експорту, що було організовано спільно з Офісом з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України та Вінницькою обласною державною адміністрацією. 

Також в рамках заходу для підприємців-експортерів було проведено освітній семінар та надано консультаційну підтримку щодо діючих торговельних угод України та можливостей для експорту. 




Переглядів: 2266
Поширень: 0

Останні новини