У Вінниці визначили кращого художника 2018

Вчора, 14 червня, у заміському розважальному комплексі «Гостевія» відбулося нагородження художників в рамках ІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The best artist 2018». Кращим художником став Валерій Шматько із Харкова.

Метою мистецького пленеру, який стартував 5 червня, є формування іміджу Вінниці як європейського міста, популяризація України в світі, розвиток культурного потенціалу, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та заохочення до творчості художників України та інших держав. Художник на своїх полотнах зображали Вінницю та Вінницьку область.

«Сьогодні зібралася мистецька еліта, яка працювала у нашому місті кілька днів. Я впевнений, що ви отримали масу позитивних емоцій від нашого міста. Вінниця уже четвертий рік поспіль є найкомфортнішим містом України для життя. Я маю надію на те, що усі гості, які працювали у нашому місті, закохалися у нього. Коли рік тому Володимир Козюк прийшов до нас ідеєю провести такий пленер, ми підтримали цю ініціативу. І уже минулого року ми побачили результат, і я впевнений в тому, що Міжнародний мистецький пленер стане гарною традицією», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Учасники пленеру передали дві роботи, з авторським правом на них, у фонд проекту «Кращий художник / The best artist».

«Сьогодні Вінниця представляє культуру України і світу. Я дякую кожному, хто долучився до цьогорічного Міжнародного мистецького пленеру. Всі мої досягнення – це колективна праця», - зазначив ініціатор проведення пленеру Володимир Козюк.

За підсумками пленеру буде організовано підсумкові художні виставки в КЦ «Галерея ХХІ» та на майдані Незалежності на День міста.

Усі учасники пленеру «Кращий художник / The best artist» отримали дипломи, цінні подарунки та інші відзнаки від партнерів пленеру.




Переглядів: 2906
Поширень: 0

Останні новини