У місті вже розпочалось весняне прибирання

Працівники комунальних підприємств очищають зливову каналізацію, тротуари та дороги. Робітники КП «Зеленбуд» займаються санітарною обрізкою гілля, висаджують молоді дерева. Розпочалось фарбування урн та турнікетів. Як дозволить погода, працівники комунальних підприємств розпочнуть приводити до ладу пляжні зони, запускатимуть фонтани. Також заплановано традиційні загальноміські толоки. Про це йшлось сьогодні, під час чергового засідання виконавчого комітету.

Щороку після зими у нашому місті розпочинається «генеральне» прибирання. Цієї весни заплановано привести в належний санітарний стан 5 скверів, 18 пам’ятних знаків, міські кладовища, меморіали. У рамках весняного прибирання  заплановано очищення тротуарів, доріг, зливової каналізації (це 200 решіток та 150 оглядових колодязів), очищення колесо-відбійних брусів, урн та турнікетів.

Будуть приведені в належний стан близько 150 зупинок громадського транспорту, запустять в роботу міські фонтани. До кінця весни планується очистити колодязі питної води. Також будуть проведені загальноміські заходи з благоустрою – толоки.

Працівники КП «Вінницязеленбуд» планують цієї весни виконати омолоджувальну, формувальну та санітарну обрізку дерев та кущів. У планах – висадити близько 750 дерев. Незабаром розпочнуть готувати для літнього відпочинку вінничан міські пляжні зони. 

«В даний час департамент комунального господарства та благоустрою проводить роботу проектування і проведення конкурсних торгів для виконання робіт по будівництву, реконструкції та капітальному ремонту доріг на 2019 рік відповідно до прану-графіку», – зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимира Ніценка

Підсумовуючи доповідь Володимира Ніценка, міський голова Сергій Моргунов звернув увагу на підвищення якості фарбування різних елементів благоустрою та виконання ремонтних робіт.

«Відповідальність за неякісне виконання робіт має бути чітко зафіксована у контрактах з підрядними організаціями, які виграли тендер. Обов’язково повинні бути враховані гарантійні терміни. Також дуже важливо уважно розглядати терміни виконання тих чи інших робіт, особливо коли вони створюють певні незручності для вінничан, ускладнюють рух громадського транспорту, автомобілістів, велосипедистів, пішоходів. Такі самі вимоги і по дорожній розмітці. Увагу потрібно звернути й на роботу з зеленими насадженнями, якісне очищення зупинок громадського транспорту тощо», – зазначив Сергій Моргунов.




Переглядів: 2444
Поширень: 0

Останні новини